Op mod 30 migranter frygtes druknet i Middelhavet

En gruppe migranter og flygtninge, som faldt i vandet i forsøget på at komme om bord på et redningsfartøj i Middelhavet, er savnet og formodes at være druknet.

Det skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

Overlevende, som er bragt til den italienske ø Sicilien, har fortalt til italiensk politi, at det drejer sig om et sted mellem 20 og 30 mennesker.

De overlevende var en del af en gruppe på i alt 454 flygtninge og migranter, som søndag nåede i land på Sicilien med et norsk redningsfartøj, som deltager i EU's redningsmissioner i Middelhavet.

De mange flygtninge og migranter har forklaret, at de først blev samlet op af et fragtskib, der passerede deres position fredag. Der opstod tumult og trængsel, da de mange mennesker skulle fra det mindre skib, som flygtningene var sejlet ud på Middelhavet i, og videre om bord på fragtskibet.

Under denne tumult faldt mellem 20 og 30 mennesker i vandet.

To lig er bjærget og blev bragt med til Sicilien søndag, men de øvrige savnede er ikke fundet, skriver Ansa.

Italiensk politi har anholdt en 24-årig mand fra Mali, der formodes at have sejlet det synkefærdige skib, migranterne var stævnet ud i.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) har opgjort antallet af mennesker, der er forsvundet eller druknet på vej mod Italiens kyster, til 863 i år.

FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, siger, at flere end 1260 mennesker er omkommet siden nytår i forsøget på at krydse Middelhavet. Dette tal omfatter også andre ruter, flygtninge og migranter tager mod Europa.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip