Op og ned på børsen med banker og medicinalkæmper

To af landets største banker, Jyske Bank og Sydbank har i dag fremlagt deres resultater for årets tre første måneder. Men regnskaberne har fået vidt forskellige modtagelse på fondsbørsen.

Mens Jyske Bank ser ud til at blive dagens højdespringer i det toneangivende C20 Cap-indeks. Aktien er oppe med knap tre procent efter en times handel, ligger Sydbank til et fald på cirka halvanden procent.

Aabenraa-banken skuffede da også på stort set alle parametre. Resultatet efter skat landede på 137 millioner kroner, hvilket var 12 procent dårligere end den gennemsnitlige forventning i markedet, der ifølge finanstjenesten Bloomberg var på godt 163 millioner kroner.

Skuffer på alle parametre

Den samlede omsætning endte godt fire procent lavere end forventningen på 1.067 milliarder, mens indtjeningen per aktie skuffer mest og lander på 1.877, hvilket er 17 procent lavere end forventningen.

Det er i øvrigt ved at blive en kedelig vane for banken, der på fem ud af de sidste syv kvartalsregnskaber, har klaret sig dårligere end den gennemsnitlige analytikerspådom.

Det afspejler sig også i aktiekursen, der samlet er faldet mere end 12 procent i løbet af de seneste to år. Til sammenligning er C20-indekset (det gamle toneangivende indeks på fondsbørsen) er steget med 16,7 procent, Nordea er steget med godt 17 procent, mens udskældte Danske Bank er faldet med godt ni procent.

Lundbeck stiger på god indtjening

Anderledes positive vibrationer er der i dag om konkurrenterne i Silkeborg, hvilket skyldes, at Jyske Bank har været langt bedre til at tjene penge i årets første måneder, end analytikerne havde forventet. Resultatet efter skat på 435 millioner kroner var hele 45,8 procent bedre end estimatet ifølge Bloomberg.

Også Lundbeck bliver belønnet af investorerne. Selskabets aktie ligger til en stigning på knap to procent efter en times handel, hvilket skyldes at Lundbeck imponerede på både top - og bundlinje. Det samlede salg på 4,576 milliarder kroner ligger næsten 10 procent (9,76 procent) højere end forventningerne indsamlet af Bloomberg.

Resultatet efter skat på 513 millioner kroner begejstrede endnu mere. Det var hele 21 procent bedre end analytikernes forhåndsdom.

Landets mest værdifulde selskab, Novo Nordisk oplever den lidt specielle fornøjelse at blive trukket ned i markedet, på trods af, at dagens resultater var en smule bedre end ventet.

Resultatet efter skat på 5.982 milliarder kroner var 2,7 procent højere end analytikernes forventning, og den samlede omsætning på 19.983 milliarder var 1,3 procent højere. Alligevel har Novo Nordisk startet dagen med et lille fald og vipper her til formiddag mellem plus og minus.

Forklaringen er måske, at et meget positivt regnskab fra konkurrenten Eli Lilly i sidste uge var med til at banke investorernes håb endnu mere i vejret. Derudover har den danske diabetes-koncern gjort markedet forvænte med positive overraskelser. Ud af de sidste otte kvartalsregnskaber, har Novo Nordisk overrasket positivt på de fleste parametre seks gange.

 

Dagens Gossip