Opdigtet røveri skulle dække over minus på fælleskonto med kæreste

Politiet. Foto: politi.dk

To unge mænd er kommet galt afsted på Fyn, efter at de forsøgte at opdigte et røveri.

De to mænd, der begge er 22 år og fra Odense, anmeldte den 5. april 2012, at de havde været udsat for røveri den 4. april om eftermiddagen.

Ifølge anmeldelsen var de af fire arabisk udseende personer blevet tilbageholdt i en bil ved Lottrups Gård i Odense og truet med pistol og kniv til at udlevere deres Mastercards og koder.

Politiets efterforskning viste dog hurtigt, at der var flere ting i de to mænds forklaringer, der ikke stemte helt med sandheden. Blandt andet var kortene spærret inden det angivne gerningstidspunkt.

Ved genafhøring og sigtelse af de to unge mænd, erkendte de at have indgivet falsk anmeldelse.

Den ene forklarede, at han havde en gammel gæld til en person, som han efterfølgende havde ladet spille på sin Danske Spil-konto for det skyldige beløb. Det er ikke oplyst, hvad den oprindelige gæld dækkede over.

Den unge havde fælles konto med kæresten og for at dække over transaktionerne, havde han besluttet at indgive anmeldelse til politiet og fortælle kæresten, at de manglende penge var hævet af gerningsmændene til røveriet.

Han havde desuden overtalt en kammerat til at være med til at indgive anmeldelsen i håbet om, at det så ville virke mere troværdigt.

De havde haft en forventning om, at politiet hurtigt ville henlægge sagen og ikke iværksætte en efterforskning.

Sagen, der drejer sig om falsk anmeldelse, overgives snarest til afgørelse ved anklagemyndigheden.

Overtrædelse af Straffelovens § 165 straffes med bøde eller fængsel indtil seks måneder, og begge de nu sigtede er kendt af politiet i forvejen.

Dagens Gossip