Operaen i Oslo fattes penge og udlejer til bryllup

Det er ikke mere end et par uger siden, at Den Norske Opera og Ballet i Oslo havde premiere på Mozarts opera "Figaros Bryllup".

Men det var et helt andet bryllup, der var tale om i operahuset lørdag aften.

Det var nemlig et rigtigt bryllup. En velhaver havde lejet bygningen til en bryllupsfest. Det ville nærmest svare til, at Det Kongelige Teater i København udlejede til en privat fest.

Det er første gang, at operaen i Oslo lejes ud til et sådan arrangement, og ledelsen for den norske kulturinstitution lægger ikke skjul på, at det skyldes, at den fattes penge, rapporterer NRK.

- Jeg tror ikke, det bliver hverdagskost. Vi driver, og skal drive, opera og ballet først og fremmest, siger kommunikationsdirektør Kenneth Fredstie.

Lige før midnat lørdag blev der affyret fyrværkeri fra operaen for brudeparret, mens gæsterne hyggede sig både udenfor og indenfor i operaen.

I 2014 havde operaen i Oslo et driftsresultat på minus 14 millioner norske kroner, og regnskabet for i fjor viser et underskud på 67 millioner norske kroner.

Operaen vil ikke oplyse, hvor meget det har kostet at leje bygningen for en dag.

- Jeg kan ikke kommentere kontraktforholdet, men beløbet var betydeligt, og det vil blive kanaliseret ind i vores daglige drift og kunstproduktion.

- Operaen er i en presset økonomisk situation, og vi behøver indtægter udover billetindtægter, og så valgte vi at sige ja til dette denne gang. Vi tænkte os om to gange, og vi skal nu evaluere det, siger kommunikationsdirektøren.

Operabygningen blev indviet i 2008 og er blevet Norges største kulturinstitution. Operaen modtager årligt en halv milliard norske kroner i støtte fra staten.

Om selve brylluppet er der nærmest ingen oplysninger, udover at det var Olivia Christine Stolt-Nielsen Holten og Julius Meinl, der havde inviteret til fest.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip