Operation kan sætte Kim Andersson udenfor i halvt år

KIF Kolding Københavns svenske stjerneback Kim Andersson kan i værste fald se frem til en operation og ydeligere seks måneders håndboldpause.

Det er de dystre udsigter for topholdet i mændenes Håndboldliga, hvis svenskeren må lade sig operere i den skadede venstre skulder, der nu har irriteret Andersson siden april måned.

Om det kommer så vidt, skal undersøgelser den kommende tid afsløre. Men klubbens direktør, Jens Boesen, er ikke alt for optimistisk.

- Der er gået et halvt år nu, uden han reelt har spillet, og hvis det ikke forbedrer sig, er vi nødt til at komme til handling i form af, at vi må lave nogle forundersøgelser, der kan ende i en operation. Og skal Kim opereres, betyder det seks måneders pause, siger KIF-direktøren.

Kim Andersson, der fik sin komplicerede skulderskade i selskab med det svenske landshold i foråret, har hidtil forsøgt at genoptræne sig ud af problemerne, for det er ikke ufarligt at pille operativt ved skulderen.

- Det er noget, man helst skal undgå, når man taler om skuldre, fordi det er et af de mest bevægelige led, vi har og et af de mest komplicerede steder at lave indgreb i. Det er forbundet med stor fare for, at man får hindret bevægelighed bagefter. Så man prøver på alle mulige måder at undgå det, siger Jens Boesen, der dog ikke har til hensigt at lade stå til i Kim Anderssons sag.

- Hvis der ikke sker en udvikling i det, er vi nødt til at komme videre. Det kan ikke blive ved med at være sådan, som det er nu. Et skridt frem og to tilbage dur jo ikke. Så må det tage det halve år og så færdig med det. Vi gør alt for at undgå en operation, men det kan blive svært, erkender KIF-direktøren.

KIFs træner Henrik Kronborg vil ikke tage stilling til operations-truslen, som sagen står lige nu. Han vil først have eksperter ind over via de kommende undersøgelser af Kim Andersson, inden han vil gisne om fremtidsudsigterne.

Og Kronborg har da også rigeligt at gruble over i en tid med både liga-, pokal- og Champions League-kampe i et tætpakket program. Kasper Irming og Boris Schnuchel er ude med korsbåndskader, Simon Jensen har en skulderskade, og Lasse Boesen spillede ikke tirsdag mod Skjern, mens Joachim Boldsen og Lukas Karlsson måtte udgå af topopgøret med skader.

- Lukas Karlsson har fået en forstrækning i lægmusklen, så vi håber ikke, det tager så lang tid, inden han er med igen. Men jeg tror, han er ude mod Dunkerque på søndag, siger Henrik Kronborg, der også måtte spare Boldsen det sidste kvarter mod Skjern.

- Han mærkede et eller andet på baglåret. Undersøgelser i dag og i morgen må vise, hvor slemt det er, men der skal heldigvis meget til at få Joachim ud. Han har jo prøvet det før, og han har en god fornemmelse af, hvor slemt eller ikke slemt, det er, siger KIF-træneren, der også valgte at holde Lasse Boesen på bænken i hele kampen mod Skjern.

- Det var i håb om, at han kan spille på søndag, siger Henrik Kronborg med henvisning til Champions League-kampen på fransk grund mod Dunkerque søndag eftermiddag.

Dagens Gossip