’Operationen var det rigtige valg

I centrum for sensationen var hjemmeholdets målmand, Lasse Heinze, der blev kåret til kampens spiller.

Det var egentlig paradoksalt, at den spiller, der top-præsterede lige der i de 90 minutter, havde sine tanker et helt andet sted.

Den efterfølgende onsdag skulle målmanden under kniven for at gennemgå en operation for at få fjernet forkalkninger på hofteknoglerne.

En speciallæge havde fortalt ham, at forkalkningerne var karrieretruende og anbefalet en hurtig operation for at komme smerterne til livs.

- I løbet af den kamp fangede jeg flere gange mig selv i at tænke på, hvor meget jeg glædede mig til den onsdag, siger Lasse Heinze, der i dag er i gang med en langvarig genoptræning efter to operationer. Den første 3. april og den sidste 2. maj.

- Forkalkningerne gjorde, at jeg var låst i mine bevægelser omkring hoften. Min krop forsøgte at kompensere for det, så jeg havde store smerter i mavemuskulaturen, lænden og lyske, siger han.

- Jeg fik nedsat min træningsmængde, men til sidst måtte jeg også tage smertestillende for at gennemføre træningen. Jeg havde ellers kun taget smertestillende piller til kampe, men til sidst virkede pillerne hverken til kamp eller træning, forklarer han.

- Pillerne gjorde, at jeg kunne udføre bevægelser til kampe, som smerterne normalt ville have forhindret mig i, men det resulterede desværre i, at jeg i dagene efter en kamp gik som en mand på 80 år. Jeg kunne heller ikke sove ordentligt for smerter eller bevæge mig ordentligt.

Åh nej, ikke hofterne

Før Lasse Heinze konsulterede en speciallæge, var han to uger forinden hos en kiropraktor. Her fik han for første gang at vide, det var hofterne, den var gal med.

- Min første tanke var: ’For helvede noget lort. Man ved, at når det er den del af kroppen, er det sjældent godt. Jeg fik tid hos en speciallæge, som sagde, at han kunne klare det, og jeg ville kunne komme tilbage til mit tidligere fysiske niveau. Han understregede, at jeg risikerede min karriere ved at fortsætte med at spille med det.

Det fortæller Lasse Heinze klubledelsen i Silkeborg. De beder ham tage et par kampe mere, indtil de kan finde en afløser.

- Jeg syntes, det siger noget om min loyalitet, at jeg accepterer det. Det er jo ingen hemmelighed, at Silkeborg var i nedrykningsfare, men så kunne jeg heller ikke mere. Der var ikke længere noget, der kunne tage smerterne. Jeg havde chancen for at blive opereret to uger før, jeg faktisk blev opereret, men valgte at udskyde det for Silkeborgs skyld. Det håber jeg, de husker.

Gunnar Nielsen blev hentet ind som afløser, og Lasse Heinze gennemgik et par vellykkede operationer.

Stemplet på tv

Men for målmanden er der noget galt med det billede, der tegnes af ham blandt medier og fans.

Det bliver en uimodsagt sandhed, at han har gennemgået operationen udelukkende for at blive klar til den næste sæson, hvor planen er at forlade Silkeborg og finde en ny klub. Han har officielt afvist at forlænge sin aftale med Silkeborg.

Samtidig med at Silkeborgs situation forværres i tabellen og ultimativt rykker ned, peger eksperter på tv og klubfolk i Silkeborg fingre i retning af Lasse Heinze. Ultimativt den søndag, hvor Silkeborg reelt rykker ned, hvor hans skadesforløb fremlægges som et forstyrrende og ødelæggende element. Han bliver en syndebuk. En egoist der var ligeglad med at hjælpe sit hold ud af krisen og bare hyttede sit eget skind.

- Jeg forstår godt, at visse eksperter på tv og andre steder i medierne fik det syn på sagen. Fra Silkeborgs side blev der lagt nogle restriktioner på, hvad jeg kunne fortælle om min tilstand frem mod operationen, og efterfølgende er det ikke blevet kommunikeret særlig godt ud fra hverken mig eller Silkeborg, hvad der var op og ned i den sag. Man kan vel så undre sig over, at forskellige eksperter mellem linjerne kraftigt har indikeret, at jeg bare tænkte på mig selv. Hvorfor var der ingen af dem, der spurgte til min version af sagen, før de fældede dom live på tv? siger han tydeligt indigneret.

- Det gør mig pisseked af det, at der er tegnet et billede af mig som illoyal og ligeglad med Silkeborg. Jeg har aldrig været en tøsedreng eller ladt klubben i stikken, understreger han med henvisning til sin kamp-statistik i Silkeborg.

Holdt sig hjemme

Lasse Heinze missede i perioden 2008 til foråret 2013 blot tre kampe for Silkeborg og spillede i alt 154 af 157.

- Før jeg blev opereret, holdt jeg mig hjemme hele tiden. Jeg kom aldrig uden for en dør. Jeg forlod kun mit hus for at tage til træning eller handle. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at hvile og belaste min krop mindst muligt i forhold til at være klar til at spille kampe. Det gav et usundt fokus. Jeg ændrede mig og blev mere lukket og mindre glad end før. Jeg er en langt gladere person i dag, nu hvor jeg er smertefri, end jeg var henover vinteren.

Lasse Heinze forventer at være tilbage på fodboldbanerne og kampklar omkring august efter intensiv genoptræning.

- Jeg er næsten helt besat af det for at blive ordentlig klar. Jeg træner to gange om dagen og er meget grundig omkring det. Når ferien er overstået, så skal der bygges på med muskler, og så må vi se, om ikke jeg kan finde en klub. Jeg kommer videre helt uden gener efter operationen, og nu bestemmer jeg selv, hvornår jeg skal indstille karrieren, i stedet for at smerterne skal afgøre det.

Det er fremtiden. Først skal Lasse Heinze dog have taget ordentlig afsked med Silkeborg.

- Jeg vil ikke forlade Silkeborg med det eftermæle som en syndebuk. Alle skal vide, at Silkeborg var bedre tjent med at lade Gunnar stå den afsluttende del af sæsonen. Jeg kunne slet ikke være til for smerter, og det ville uvilkårligt have påvirket mine præstationer i negativ retning. Men ingen skal være i tvivl om, at havde det på nogen måde været fysisk muligt for mig, havde jeg stået på mål lige til det sidste.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip