Opfinder med vild idé: Det her kan redde hundredvis af liv ved flystyrt

En russisk opfinder har udtænkt en helt ny slags flydesign, der kan være med til at redde hundredvis af menneskeliv ved flystyrt.

I tre år har ingeniøren Vladimir Tatarenko arbejdet med ideén, der består af en aftagelig kabine, der vil løsrive sig fra resten af maskinen, hvis uheldet skulle være ude og ulykken nært forestående.

Tanken er, at du og de andre passagerer i kabinen vil dale roligt ned på landjorden, hvor I hysterisk vil kramme hinanden og takke de højere magter for at være i live.

Hvis ideen bliver til virkelighed, så burde I dog takke de faldskærme, der vil bære flyets kabine ned til en sikker landing på jorden.

Læs også: Børnehave havde problemer med løbende børn på gangen - så fik de en genial idé

Ikke alle har dog stor fidus til russerens svævende idé, da der er blevet sat spørgsmålstegn ved, hvad der vil ske med piloterne, og om flykabinen nu også vil lande sikkert i virkeligheden.

- Der er millioner af flyvninger om året, men mindre end 500 mennesker dør på verdensplan ved flystyrt, og derfor lader det ikke til at være særlig omkostningseffektivt, lyder det fra en af kritkerne.

En anden kritiker mener, at flyskroget svækkes ved konstruktionen.

Ifølge engelske The Mirror viser en undersøgelse dog, at mange flypassagerer er villige til at betale mere for billetten til de højere luftlag, hvis flyvemaskinen har ovenstående sikkerhedssystem. 

Se her en opfinderens præsentationvideo af det, der muligvis bliver en del af fremtidens flysikkerhed:

 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip