Opfindsom ester rejser jorden rundt i amfibiekøretøj

En estisk mand indledte lørdag en jordomrejse i en Toyota Land Cruiser, som han har bygget om til et amfibiekøretøj, der kan krydse både bølger og bjerge på en 60.000 kilometer lang tur.

Den 44-årige maskiningeniør Mait Nilson, som har arbejdet på projektet i syv år, vinkede farvel til sine venner, da han drog af sted på rejsen, som ifølge eget skøn vil tage ni måneder.

- Det har været min drøm, siden jeg var 10 år gammel og tilbragte mine somre i vores hytte ved søen Peipsi i det østlige Estland, siger Nilson.

Køretøjet - kaldet Amphibear - ligner en firehjulstrækker med to kanolignende anordninger på taget. Disse kan foldes ned, så bilen forvandles til en katamaran-agtig båd, der er 10 meter lang.

- Den første sejlads bliver en tur over Gibraltar-strædet, og i Senegal skal den første flod krydses. På Atlanterhavet venter rejsens første store havsejlads, siger Nilson.

Undervejs får Mait Nilson selskab af forskellige hjælpere.

- Amphibear kan tilbagelægge 120 sømil på en dag under ideelle forhold. De fleste vandstrækninger på under fem dage tilbagelægges, når vejrudsigten er god. På land kan bilen køre op på 110 kilometer i timen, siger Nilson.

Jordomrejsen går gennem Estland, Letland, Litauen, Polen, Slovakiet, Slovenien, Italien, Frankrig, Spanien, Marokko, Mauretanien, Senegal, Cape Verde, Brasilien, Argentina, Chile, Peru, Columbia, Panama, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Mexico, USA, Canada og Rusland.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip