Ophørsudsalg snart slut i Neurosearch

De to parter har givet håndslag på, at PKA fra årsskiftet overtager bygningen, og prisen er endt på 112,5 millioner kroner, hvilket må være tilfredsstillende for Neurosearch-ledelsen, da bygning og grund til sammen er bogført til at have en værdi på 111 millioner kroner, mens prioritetsgælden i ejendommen ved udgangen af første kvartal var sat til 101 millioner kroner.

Dermed kommer Neurosearch, der er på vej mod en planlagt afvikling, efter det mislykkedes at finde investorer eller partnere til fortsat at udvikle lægemidler, ud af ejendommen med et beregnet provenu på omtrent ti millioner kroner.

Neurosearch var en af biotekmanden Asger Aamunds projekter. Han stiftede selskabet i 1989 og sad som bestyrelsesformand i selskabet i 19 år. Op til finanskrisen gik det godt i Neurosearch, og investorerne var med til at puste aktiekursen op håb om, at Neurosearch var en af de virksomheder, der kunne fremtrylle den næste blockbuster inden for medicinalindustrien.

Sådan skulle det dog ikke gå. I takt med at krisen udviklede sig forsvandt interessen, og ingen partnere havde lyst til at satse på Neurosearch - hverken på egen hånd eller i partnerskab. I sidste ende måtte ledelsen og ejerne indse, at det ikke gav mening at fortsætte. Herefter blev beslutningen om afvikling taget, og udsalget af aktiver begyndte.

Neurosearch er i dag tæt på at være en hul børsskal - hvilket kan være interessant for nogle aktører, hvis de ønsker at tage en smutvej til en børsnotering ved at købe det tomme Neurosearch.

Den nu solgte bygning, der ligger på Pederstrupvej i Ballerup, er tegnet af Henning Larsen Architects og blev opført i 1999. Domicilet har indeholdt både laboratorier og kontorer. Bygningen rummer 9.834 kvadratmeter og ligger på en 32.500 kvadratmeter stor grund.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip