Oplev nordlys over Frue Plads i København

Nordlys over Frue Plads og fire kæmpe isblokke på 1 ton hver er bare nogle af attraktionerne, når Umeå, Europas kulturhovedstad 2014, på torsdag lægger vejen forbi København som startskud på en længere turné i syv europæiske storbyer.

Bevæbnet med alt godt fra Umeå og omegn vil de give forbipasserende en forsmag på den storslåede natur og unikke samiske kultur, som findes i den nordsvenske by Umeå.

- Næsten alle danskere har været i Sverige, men det er de færreste, der har været i den nordsvenske by Umeå og opleve den helt enestående natur og kultur, som findes i området. Derfor inviterer Umeå, Europas kommende kulturhovedstad, alle til at komme forbi og opleve nordlys, samisk kultur og den helt særlige krystalklare is, der hvert år bruges til at opbygge det verdenskendte Icehotel, fortæller Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

En is-skulptør fra Icehotel vil i løbet af dagen forvandle en 1 ton tung isblok, mens de forbipasserende bliver budt på svensk fika (kage og kaffe) på en helt ny måde.

Frue Plads i København lægger brosten til den svenske invasion, der foruden isblokken blandt andet består af et spektakulært, gennemsigtigt udstillingsrum inspireret af is, lejrbål og en traditionel samisk kåta, som er den samiske udgave af en tipi.

Dagen igennem vil pladsen summe af svensk musik, film- og billedkunst, og allerede fra midnat aftenen før vil det spektakulære lysshow Northern Lights oplyse pladsen.

Program

- Natten til torsdag: Lysshowet Northern Lights vil oplyse Frue Plads.

- 11.00: Arrangementet åbner, og de første besøgende vil blive budt på nyfortolket svensk fika.

- 11.30: Isskulpturering fra ICEHOTEL. Jens Thoms Ivarsson er designdirektør på ICEHOTEL, og han vil vise de forbipasserende, hvordan man skulpterer i is.

- Helt frem til kl. 18.00 vil besøgende kunne opleve masser af svensk kultur, samiske traditioner og design fra Design Labland.

Efter København vil Umeå-turnéen bl.a. besøge London, Paris og Barcelona.

Dagens Gossip