Opposition: Frigivne syriske fanger sendes direkte til fronten

Syriens regering har løsladt en række fanger, sådan som oppositionen længe har krævet i forbindelse med fredsforhandlingerne.

Men det sker på betingelse af, at fangerne slutter sig til regeringshæren, når de er blevet løsladt, fortæller oppositionsleder Anas al-Abdah fra Syriens Nationale Koalition i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

- Foreløbige meldinger tyder på, at mellem 100 og 150 fanger er blevet løsladt under denne aftale, men bragt direkte til frontlinjerne i Aleppo og Qamishli, siger Anas al-Abdah.

- Det menes, at regimet er tilbøjeligt til at tage de frigivne til frontlinjerne, hvor Islamisk Stat er, for at minimere risikoen for, at de hopper af.

Torsdag sagde FN's særlige Syrien-udsending, Staffan de Mistura, at han har fået oplysninger fra både Syrien og Rusland om, at "et betydeligt antal krigere tilsyneladende er løsladt".

Han antydede, at løsladelserne kunne have noget at gøre med den muslimske fastemåned, ramadanen, og at det var en gestus fra præsident Bashar al-Assads styre.

Men Mistura sagde også, at han afventede flere oplysninger der kunne bekræfte, at de løsladte reelt er "rigtige krigere, politiske fanger".

Ifølge den syriske oppositionsleder er de frigivne fanger imidlertid ikke oprørere eller politiske fanger, men derimod kriminelle. Det er især folk, der er dømt for narkotikakriminalitet, siger han.

Han betegner det som et eksempel på Assad-styrets "afskyelige manøvrer og afpresningstaktik, det typisk bruger i forhold til spørgsmålet om fanger".

Under de FN-ledede fredsforhandlinger med styret har oppositionen gennem længere tid krævet, at politiske fanger, især kvinder og børn, løslades.

Den største af de oppositionsgrupper, der deltager i forhandlingerne, har sagt, at den har en liste med navnene på omkring 150.000 politiske fanger.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip