Opposition: Samtaler med Janukovitj gav intet resultat

Samtaler mellem Ukraines premierminister, Viktor Janukovitj, og landets opposition har tilsyneladende ikke ført noget konkret med sig.

Det siger i hvert fald oppositionens repræsentanter, efter at et møde mellem parterne har fundet sted onsdag foranlediget af de seneste dages voldsomme sammenstød.

En af oppositionens frontfigurer, den tidligere verdensmester i boksning Vitalij Klitsjko, sagde til tusinder af demonstranter på Uafhængighedspladsen i hovedstaden Kijev, at der ikke kom noget positivt svar på deres krav i løbet af det tre timer lange møde.

- I dag forbereder (politiet) sig på at rydde pladsen. Vi må gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre dette, siger Vitalij Klitsjko.

- Hvis præsidenten ikke reagerer i morgen, vil vi gå i offensiven, siger han og udløser et brøl fra folkemængden.

Fem personer har mistet livet onsdag, og flere end 300 er såret.

Billeder fra det franske nyhedsbureau AFP, som har dækket sammenstødene i Kijev onsdag, viser blandt andet, at kampklædt politi kaster en brandbombe efter demonstranterne, som svarer igen med samme våben.

De værste steder ligner det krig.

Uroen brød for alvor ud i Kijev, da regeringen forleden vedtog en ny lov, der gør det nærmest umuligt at afvikle demonstrationer.

Oppositionen har holdt store demonstrationer, efter at regeringen sidste år afviste at underskrive en associerings- og handelsaftale med EU, hvorefter Ukraine indgik omfattende aftaler med Rusland.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip