Oppositionen i Ukraine går til møde med Janukovitj

I et forsøg på at løse den efterhånden langvarige konflikt i Ukraine vil landets tre oppositionsledere fredag mødes med Ukraines præsident, Viktor Janukovitj.

På mødet vil Vitalij Klitsjko, Arsenij Jatsenjuk og Oleh Tjahniboh "fremlægge med deres krav".

- Vi vil videregive ham (Viktor Janukovitj, red.) jeres krav. Vi vil kæmpe for vores sejr, siger tidligere økonomiminister Arsenij Jatsenjuk til de mange fremmødte på uafhængighedspladsen i hovedstaden Kijev.

Allerede mandag sagde Klitsjko, at han var klar til at møde landets præsident, men efter at politiet gik i aktion mod demonstranter i Kijev natten til onsdag, blev luften mellem parterne atter kold.

Nu mødes de så i et forsøg på at opnå en løsning.

Der har de seneste uger været store protesteri Kijev, efter at præsident Viktor Janukovitj i sidste måned - og i sidste øjeblik - meddelte EU, at man alligevel ikke var klar til at underskrive en aftale med EU.

I stedet tog Janukovitj skridt til et nærmere samarbejde med Rusland.

Demonstrationerne mod regeringen er de største siden den såkaldte orange revolution i 2004.

Torsdag sagde Ukraines vicepremierminister, Serhij Arbusov, at landet "snart vil underskrive" en samarbejds- og frihandelsaftale med EU.

Men han satte hverken en dato eller en deadline på.

- Ukraine vil snart underskrive associeringsaftalen med EU med henblik på nationens strategiske interesser, sagde Arbusov.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip