Oppositionen vil have strengere adgangskrav på gymnasiet

»Det er uambitiøst, når regeringen mener, at man med karakteren 02 fra folkeskolen er stærkt nok rustet til at komme ind på gymnasiet,« siger folkeskoleordfører Karen Ellemann (V) til avisen.

Venstre foreslår derfor en model, hvor der sættes en minimumskarakter, som de unge skal præstere for at blive optaget, men har endnu ikke lagt sig fast på andet, end at det skal være højere end 02 i dansk og matematik.

»Dette bliver indiskutabelt et af vores krav i de kommende forhandlinger,« siger Karen Ellemann.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen (DF), siger til avisen, at der i de senere år har været »en sand lemmingvandring mod gymnasierne«, som mere end 70 procent af en ungdomsårgang i dag begynder på.

Dansk Folkeparti ønsker derfor, at adgangskravet på ungdomsuddannelserne skal variere med ansøgertallet, så maksimalt en tredjedel af en årgang kan blive optaget på det almene gymnasium.

Også de Konservative og Liberal Alliance støtter idéen om højere karakterkrav.

Socialdemokraternes ungdomsuddannelsesordfører, Ane Halsboe-Jørgensen (S), mener ikke, at »pisk« er det rigtige instrument, når staten skal have de unge til at vælge uddannelse.

»Det er langt bedre, at vi regulerer ved at give de unge nogle gode valgmuligheder i stedet for at tvinge dem til at gå på en uddannelse, som de ikke vil være på,« siger hun og afviser dermed oppositionens karakterkrav.

Heller ikke SF og Enhedslisten støtter ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten forslaget om højere karakterer på gymnasiet.

Dagens Gossip