Oppositionen vil riste Bødskov i Scharf-sag

- Det er ikke en bananrepublik værdigt.

Sådan lyder dommen fra retsordfører Peter Skaarup (DF) om nye beskyldninger mod PET-chef Jakob Scharf. DF og Venstre kræver nu svar fra justitsministeren.

Ifølge Ekstra Bladet har fem navngivne tillidsfolk i PET i et klagebrev til rigspolitichefen fortalt, at Scharf aktivt skulle have forsøgt at hindre Pia Kjærsgaard (DF) i at aflægge et besøg på Christiania.

Peter Skaarup mener, at Jakob Scharf bør gå af, hvis oplysningerne i Ekstra Bladet er sande.

En folkevalgt, som er under beskyttelse af PET, skal have lov til at lave sine arrangementer, og så må PET tage sine forholdsregler derefter. Det kan aldrig blive omvendt, siger Peter Skaarup.

Onsdag skal partierne i forligskredsen bag politiforliget mødes, og her vil Peter Skaarup forlange handling fra justitsminister Morten Bødskov (S).

- PET-ledelsen må have et ultimatum nu om at få samarbejdet op at køre med samarbejdsudvalget. Hvis det ikke sker inden 1. december, så må man skifte ledelsen ud mere generelt, siger Peter Skaarup.

Også retsordfører Karsten Lauritzen (V) kræver handling fra justitsministeren.

- Allerede i morgen har vi møde i forligskredsen, og der har jeg en kraftig formodning om, at vi får en redegørelse fra justitsministeren om, hvad der foregår i PET, siger Lauritzen i en mail til Ritzau.

- Jeg forventer også, at vi får det omtalte brev at se. For det er selvfølgelig helt afgørende, at vi kan have tillid til PET’s ledelse, siger han.

Peter Skaarup vil på mødet også forlange en nærmere redegørelse af justitsministerens rolle i sagen omkring det besøg på Christiania, som blev aflyst med kort varsel trods længere tids forberedelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip