Oppositionsleder overgiver sig i Venezuela

Skrevet af admin

18/02/2014

Dagens topnyheder

Oppositionslederen i Venezuela, Leopoldo Lopez, har tirsdag overgivet sig til sikkerhedsstyrkerne. Det siger vidner ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lopez er anklaget for at have opildnet til dødelig vold i landet, og han har været eftersøgt at politiet i forbindelse med de omfattende demonstrationer med krav om præsident Nicolás Maduros afgang.

Den 42-årige oppositionsleder, som er uddannet i sociologi og statskundskab i USA, har stået i spidsen for bølgen af protester i det sydamerikanske land.

Han hoppede tirsdag ind i et pansret køretøj, efter at han havde holdt en tale ved en demonstration i Caracas.

Myndighederne anklager Leopoldo Lopez for drab og terrorisme.

Han menes at stå bag sidste uges voldsomme demonstrationer, der udviklede sig fatalt.

Fire personer har mistet livet, og oppositionen og regeringen beskylder hinanden for at stå bag.

Lørdag aften gennemsøgte politiet Lopez' hjem samt farens bolig i et forsøg på at få anholdt oppositionslederen.

Hen over weekenden er Caracas blevet ramt af nye demonstrationer. Der har været sammenstød mellem demonstranterne og politiet og militærstyrker, som har forsøgt at få styr på situationen ved hjælp af tåregas og vandkanoner.

Men de vrede venezuelanere har sagt, at de bliver på gaden, indtil præsidenten går af. Mange protesterer mod præsidentens håndtering af landets økonomiske krise og barske kriminalitet.

Maduro sagde sent søndag aften, at han smider tre amerikanske diplomater ud af landet, da de ifølge præsidenten har mødtes med universitetsstuderende, som har organiseret demonstrationer mod regeringen.

Nicolas Maduro kom til magten, da landets mangeårige leder Hugo Chávez døde sidste år efter længere tids kamp mod kræft. Maduro var Chávez' håndplukkede efterfølger.

/ritzau/Reuters