Oprørere i Thailand dræber buddhist og sætter ild til liget

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Efter nogle relative rolige måneder i det sydlige Thailand, hvor befolkningen er overvejende muslimsk, er volden begyndt at blusse op igen. Inden for de seneste 24 timer er fire mennesker således blevet skudt og dræbt.

Blandt de dræbte er en 55-årig civil buddhist, hvis lig der efterfølgende blev sat ild til. Chatchai Saethong blev skudt og dræbt torsdag morgen lokal tid i provinsen Yala, der er en af de tre provinser, som grænser op til Malaysia, og som er hårdest ramt af volden.

- Der blev sat ild til hans lig, der blev efterladt helt forkullet, siger den lokale politioberst, Praponwat Khantiwaranant, til AFP.

En time senere blev en muslimsk militærspejder skudt ned i et nærliggende område, oplyser politiet.

Yderligere blev to muslimske civile skudt og dræbt onsdag, mens en anden militærspejder fortsat er i kritisk tilstand efter ligeledes at være blevet skudt, da han kørte i sin pickuptruck.

Konflikten i Thailands sydlige provinser har raset siden begyndelsen af 2004. Et muslimsk flertal i det ellers buddhistiske land gør oprør mod buddhisterne og centralstyret i Bangkok.

De muslimske oprørere kæmper for mere selvstyre i den sydlige del af landet, hvor flere end 6500 mennesker i løbet af de seneste 12 år er blevet dræbt i daglige skyderier eller bombeangreb.

/ritzau/AFP