Oprørere skyder kampfly ned syd for Aleppo

Islamistiske oprørere har tirsdag skudt et kampfly ned i et område syd for den syriske storby Aleppo, hvor oprørere kæmper mod den syriske regeringshær og dens allierede.

I en meddelelse på Twitter skriver Ahrar al-Sham, en gruppe der kæmper side om side med al-Qaedas gren i Syrien, at den har nedskudt et kampfly, som var i færd med at bombe ved byen al-Eis.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder rapporterer, at der blev observeret en stor røgsky, idet flyet brød i brand og faldt ned i Talat al-Iss-højlandet.

Oprørskilder oplyser, at der er tale om et kampfly fra det syriske regime, som oprørerne har skudt ned. Imens bekræfter Syriens militær ifølge Reuters, at et af dets fly er blevet skudt ned.

Oprørerne hævder samtidig, at de har taget piloten til fange, og den syriske nyhedstjeneste al-Masdar, der støtter regimet, har med hjælp fra kilder i hæren, sat navn på manden. Samtidig oplyser nyhedstjenesten, at andenpiloten er dræbt.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er det oprørere fra den al-Qaeda-knyttede militante gruppe al-Nusra Front, der har taget piloten til fange i deres hovedkvarter i området.

Ifølge overvågningsgruppen nåede piloten at skyde sig ud via katapultsædet, inden flyet faldt ned.

Videooptagelser fra stedet, der er lagt på sociale medier, viser et brændende fly omgivet af oprørere. Det var ikke umiddelbart muligt at få bekræftet, om optagelserne er ægte.

Militante fra al-Qaeda har været under kraftige bombardementer i Talat al-Iss-højlandet fra syriske og russiske kampfly, som de seneste dage har erobret flere positioner i området.

Hverken den syriske regering eller hæren har bekræftet, hvorvidt en pilot er taget til fange.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip