Oprørsleder stempler Putin som »den største løgner«

»Vi opfordrer til angreb og advarer det internationale samfund mod, at dette regime (syriske styre, red.) fortæller løgne, at løgneren Putin er dets lærer. Putin er den største løgner,« siger Selim Idriss, chef for den frie syriske hær, til Al-Jazeera.

De kritiske røster kommer i kølvandet på, at Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, på et møde mandag har opfordret sin syriske pendant til at udlevere landets kemiske våben og lade dem destruere. Syriens udenrigsminister har efterfølgende bakket op om forslaget uden dog at svare på, om det vil ske.

Men oprørslederen Selim Idriss er rasende over de russiske og syriske udmeldinger.

»Regimet vil købe tid for at redde sig selv fra et eventuelt angreb. Jeg vil gerne sige til beslutningstagerne; vi kender dette regime, vi har oplevet det, og vi advarer jer mod at hoppe i deres fælde, som består af bedrag og uærlighed,« siger Idriss.

I USA er man i øjeblikket ved at undersøge, om man kan samle flertal for et militært angreb, og mandag aften udtalte præsident Barack Obamas sikkerhedsrådgiver, Susan Rice, at man kan tillade, at »atommagten Nordkorea og den aspirerende atommagt Iran får grund til at tro, at USA viger bort fra en modreaktion på brugen af kemiske våben«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip