Oprydningsarbejde efter olieudslip fortsætter

»Beredskabsstyrelsen har lagt flydespærrer ud i selve søen, så det ikke breder sig yderligere, og så har de olieskimmere, nogle maskiner, som kan opsamle den olie, der ligger i overfladen og suge det op på den måde,« fortæller han om oprydningsarbejdet i Holmegård Mose ved Næstved.

Beredskabsinspektøren vurderer, at mellem 1.000 og 2.000 liter olie er rendt ud af olieudskillertanke ved glasværket, og så er »et par hundrede liter« rendt ud i mosen. Olieudslippet blev forårsaget af et voldsomt skybrud tidligt onsdag morgen, der fik olieopsamlingsbassinerne til at flyde over.

Men det er ikke alt olien, man kan få fjernet.

»Vi fjerner det meste, det, der ligger i overfladen, men der vil stadig sidde noget tilbage i beplantningen derude, og hvad der skal ske med det, har jeg ikke noget overblik over endnu,« siger Thomas Halskov, der fortæller, at det er miljømyndighederne, der skal tage stilling til, hvad man skal gøre.

Hos Næstved Kommune understreger Centerchef for Miljø og Natur, Hanne Stensen Christensen, at man gør, hvad man kan:

»Vi gør alt for at begrænse skaden til de mindre følsomme dele nærmest glasværket, således at dyrelivet i mosen bliver berørt mindst muligt,« siger hun i en pressemeddelelse.

Dagens Gossip