Oprykker skaber ny overraskelse: Slår Manchester United

I sidste weekend blev det til sensationelt 1-0 ude over mesterholdet Chelsea. Lørdag aften blev det så fulgt op med 2-1 hjemme over Manchester United.

Oprykkerholdet Bournemouth er på en uge gået fra at være nedrykningsfavorit til at være favoritdræber i Premier League, hvor holdet nu befinder sig tre point over stregen på en 14.-plads - lige foran Chelsea.

Holdet angreb lørdagens kamp med stor entusiasme, og selv om Manchester United i perioder pressede hårdt, kunne man intet indvende mod den overraskende sejr.

Manchester United kunne næppe have forestillet sig en værre start på kampen. Ikke en gang to minutter var spillet, da et hjørnespark sejlede direkte i mål til 1-0 for hjemmeholdet.

Målmand David De Gea var i den grad impliceret, da han ikke fik handskerne tilstrækkeligt på det skruede spark fra Junior Stanislas

De to var også hovedpersoner i en situation senere i halvlegen. Stanislas havde frit løb mod mål, men denne gang var den spanske målmand på plads og snuppede bolden.

I den anden ende var midtbanespilleren Marouane Fellaini involveret i mange af Uniteds angreb.

Midt i halvlegen snublede han sig nærmest igennem straffesparksfeltet, inden han sendte bolden i nettet til 1-1 i den afvekslende kamp.

I begge ender var der talrige muligheder, og Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal, måtte bekymret se sit hold dække elendigt op i flere situationer.

Ikke mindst efter 54 minutter, da oprykkerholdet igen kom foran. Ved et hjørnespark stod United-spillerne som forstenede og kiggede på, at Joshua King midt i feltet uhindret kunne sparke 2-1-målet i kassen.

King, der er norsk landsholdsspiller, har en fortid i netop Manchester United, som hentede ham i Vålerenga på en ungdomskontrakt. Men United kunne ikke bruge ham, hvilket utvivlsomt ærgrede storklubben lørdag aften.

Straks efter scoringen lagde United et hårdt pres. Oftest tilfaldt chancerne Marouane Fellaini, men han kom ikke yderligere på scoringstavlen.

United-presset udløste dog også huller bagude, og Bournemouth havde et par gode chancer for at cementere føringen. Men der blev ikke scoret mere.

United bliver dermed på fjerdepladsen i Premier League med tre point op til topholdet, Manchester City. Men afstanden til toppen kan blive større, når Leicester og Arsenal har været i aktion senere i spillerunden.

/ritzau/

Dagens Gossip