Oprykning har sendt VM-forward op i landsholdshierarkiet

Meget opmærksomhed har samlet sig om den danske NHL-kæde ved ishockey-VM, men det er i andenkæden, man finder en af landsholdets største positive overraskelser hidtil i turneringen.

Malmö Redhawks-forwarden Frederik Storm har både mod Norge og Sverige demonstreret det høje niveau, han har vist hele sæsonen i den bedste svenske række.

- I min kæde har vi spillet udmærket og skabt mange chancer. Det har fungeret rigtig godt, siger Frederik Storm, der spiller sammen med Nicklas Jensen og Morten Madsen.

Der findes supertalenter, der slår igennem på den store scene fra dag et, og så findes der folk som Frederik Storm, der hele formår at tage små skridt opad og tilpasse sig et højere niveau.

Han spillede i den hjemlige liga, til han var 23 år, hvor han skiftede til Malmö, der dengang spillede i den næstbedste svenske række.

Efter tre sæsoner i Allsvenskan lykkedes det endelig at rykke op, og Storm har problemfrit klaret skiftet til den bedste række, SHL, hvor han var blandt sit holds bedste spillere og lavede 24 point i 46 kampe.

- Det er gået dejligt smertefrit. Jeg er nu ikke så overrasket over, at jeg har slået til i SHL, for jeg har spillet sammen med andre, der har taget samme skridt, så jeg vidste, at det var en opgave, jeg godt kunne klare.

I takt med, at han har fået større udfordringer med sit klubhold, er hans status på landsholdet også vokset.

Fra at være arbejdsmand i fjerdekæden i sine første VM-turneringer, er Storm i dag en top-6-spiller, der skal levere mål og oplæg.

- Jeg kan tydeligt mærke forskel. Det skyldes nok, at jeg er kommet til en bedre liga og spiller noget ishockey, der ligner det, der bliver spillet på landsholdet.

- Også spillestilen er nogenlunde det samme, hvor det i Allsvenskan er mere hård fight og frem og tilbage, siger Frederik Storm.

Sammen med landsholdskollegerne skal han i VM-aktion igen tirsdag eftermiddag, hvor holdet møder Schweiz.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip