Opskrift: Sådan laver du de bedste brunede kartofler

Du har sikkert oplevet at stå klar med julemiddagen, men de brunede kartofler vil bare ikke tage farve, og sukkermassen gør dem mere og mere grynet at se på.

Årsagen er først og fremmest, at du er kommet for sent i gang.

På magasinetmad.dk kan du få tips til, hvilke kartofler der er bedst at bruge til brunede kartofler.

Brunede kartofler er ikke det sidste, du skal gå i gang med, inden julemiddagen skal serveres for gæsterne.

Vil du have brunede kartofler i den rigtige farve, skal du nemlig sætte god tid af – helst 45 minutter, hvis de skal have den rette smag og kulør.

Få tips til, hvordan du laver den bedste andesteg på madogbolig.dk

Undgå den brændte sukkersmag

Ifølge madskribent Camilla Biesbjerg fra magasinet Mad! er det vigtigt at bruge god tid på kartoflerne, hvis du vil undgå den brændte smag.

- For at opnå perfekte brunede kartofler er det vigtigt, at man smelter sukkeret stille og roligt ved svag varme, indtil det er lysebrunt – sukkeret må endelig ikke blive for mørkt, da det giver en brændt og lidt ubehagelig smag. Når sukkeret er smeltet, tilsættes smør, og derefter de kogte og pillede kartofler, forklarer Camilla Biesbjerg.

Mange laver også den fejl, at de vender kartoflerne lidt for ofte i sukkermassen, og det ødelægger smagen og gør dem grynet af se på.

- Man skal vippe panden forsigtigt rundt undervejs, så sukkermassen fordeler sig jævnt på kartoflerne, og rør så lidt som muligt i kartoflerne, da de ellers kan få en lidt grynet og ’lodden’ overflade, siger Camilla Biesbjerg.

Når dine brunede kartofler er færdige, kan du lade dem hvile på panden, inden de skal serveres.

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk Aller Media.

Dagens Gossip