Optag til videregående uddannelser sætter rekord

Dermed er 64.746 nye studerende begyndt på en videregående uddannelse i 2013. Det er det største antal nogensinde og to procent flere end sidste år.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) glæder sig over rekorden.

»Årets flotte optag viser en stadig stigende interesse fra de unge om at dygtiggøre sig og skabe gode muligheder for sig selv på arbejdsmarkedet. Til gengæld vil jeg love de studerende, at regeringen det kommende år vil sætte fokus på at udvikle kvaliteten og intensiteten i uddannelserne yderligere, så de unge står med de bedste muligheder efter endt uddannelse,« siger han i en pressemeddelelse.

På læreruddannelsen er der optaget 309 flere studerende i anden runde. Det svarer til 12 procent og er væsentligt højere end den generelle nettotilvækst ved anden optagelsesrunde.

»Det glæder mig, at læreruddannelsen har fået øget opmærksomhed i optagelsens anden runde. Det tyder på, at budskabet om en ny, fagligt stærkere og mere attraktiv læreruddannelse efterhånden når ud til ansøgerne. Det endelige optag på læreruddannelsen er stadig lavere end sidste år, men jeg forventer til gengæld, at de skærpede adgangskrav og den mere udfordrende uddannelse vil mindske det traditionelt store frafald fra uddannelsen,« siger Morten Østergaard.

De nordjyske uddannelser har optaget flest studerende i anden optagelsesrunde. Tilvæksten i Region Nordjylland er på fem procent mod to procent på landsplan.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip