Optagelses-koks rammer 2.000 ansøgere til Aarhus Universitet

»Det er dybt beklageligt, og vi er meget kede af fejlen. Vi retter fejlen og sender selvfølgelig beskeder ud til alle ansøgere personligt i løbet af dagen,« siger pressechef ved Aarhus Universitet Anders Correll, der fortæller, at fejlen har ramt, alle de ansøgere, der har ønsket en standby-plads, hvis de ikke kom direkte ind.

Alle nye studerende står ifølge Aarhus Universitets rigtigt placeret i universitets optagelsessystem. Og det brev, ansøgerne modtager med posten i dag fra universitetet, indeholder de rigtige oplysninger, forsikrer Anders Correll.

Anne Gregersen fra Aarhus var en af dem, der fik forkert besked, da hun tjekkede, om hun var optaget på spansk og kommunikation.

»Jeg logger ind på nettet for at tjekke, om jeg er optaget. Der står »optaget, standby«. Jeg havde regnet med at komme ind - det er selvfølgelig farligt - men jeg blev overrasket. Jeg er med på, at der kan ske fejl. Men det her er meget vigtigt for folk,« siger hun og forklarer, at hun sendte en mail til universitet, der en time senere svarede, at hun var optaget direkte, hvilket naturligvis skabte glæde.

Tirsdag får 88.040 ansøgere til videregående uddannelser af vide, om de er kommet ind på drømmestudiet eller ej.

Dagens Gossip