Optimismen bobler i Thorbjørn Olesen-lejren før British Open

I sidste weekend i Scottish Open klarede danskeren sit første cut siden Masters. Og Thorbjørn Olesens træner Lars Nysøe ser da også lyst på fremtiden. Også i årets tredje major, British Open, der begynder torsdag på Muirfield-banen i Skotland.

Det er der flere grunde til. En af dem er, at Thorbjørn Olesen for nogle måneder siden valgte at få ny hjemmebase i London. Og flytningen har påvirket hans fokus på golfen.

- Der kom en naturlig reaktion efter Masters. Og så har der været en flytning til London med diverse møder med skat i Danmark og England, og hvor Thorbjørn har skullet finde lejlighed og golfbane. Så der er brugt for mange dage på andet end golf. Men det er lidt bevidst. Han kunne ikke flytte derover uden at få ordentlig styr på det, fortæller Lars Nysøe.

Træneren fortæller dog, at hverdagen for den 23-årige dansker er ved at være på plads.

- Nu er der begyndt at komme ro på baglandet, så der kan komme fokus på golfen igen, siger Lars Nysøe.

Han fortæller videre, at en gammel skade i lysken også har drillet Thorbjørn Olesen i en periode, men at han ikke længere har problemer på den front.

Endelig har det også haltet spillemæssigt for Thorbjørn Olesen siden Masters, erkender træneren. Og af samme grund har han arbejdet teknisk med danskerens spil.

- Vi er blevet enige om nogle ting og har fået fat i nogle ting, hvor han føler, at det er rigtigt godt. Han prøvede at spille med Rory (McIlroy) oppe på Muirfield sidste mandag, hvor han slog en hel del gode golfslag, og det var en ret god fornemmelse. Så vi er lidt fortrøstningsfulde og tror, det kan vende nu, siger Lars Nysøe.

Han ser så positivt på Thorbjørn Olesens fremskridt, at han mener, at British Open kan bringe Olesen tilbage på sporet.

- Man kan forvente alt af Thorbjørn. Han skal lige have noget selvtillid, og det handler om lige at få et par gode putts i og lige få slået nogle gode slag og føle, det hele er der igen, siger Olesens træner, der dog lige tager et forbehold.

- Det er dog lidt svært at vurdere, for med British Open ved man aldrig. Men Thorbjørn har spillet den og siger, at det er en svær bane, men enorm fair. Og det kan han godt lide, siger Lars Nysøe, der ikke er i tvivl om, at Thorbjørn Olesen kommer tilbage på toppen.

- Det er jeg helt overbevist om. Det er bare et spørgsmål om tid.

Ud over Thorbjørn Olesen er Danmark også repræsenteret af Thomas Bjørn i årets British Open.

Dagens Gossip