Optimistisk Cameron ser vejen til løsning på EU-krav

Den britiske premierministers krav til EU-reformer faldt tilsyneladende i bedre jord, end David Cameron havde troet, da han torsdag præsenterede dem for sine EU-kolleger.

I hvert fald besluttede den britiske regeringsleder - stik imod sin oprindelige udmelding - at holde et pressemøde efter førstedagen af topmødet i Bruxelles.

Budskabet var, at EU-landene er klar til at forhandle videre om alle hans fire hovedkrav, også det mest kontroversielle, hvor EU-borgere, der kommer til Storbritannien fra andre medlemslande, først skal kunne opnå britiske velfærdsydelser efter fire år.

- Der findes en vej til at nå en aftale i februar. Det kommer til at kræve meget hårdt arbejde, men jeg fornemmede i lokalet her til aften, at der er en masse velvilje, folk vil gerne holde Storbritannien i EU, siger Cameron.

- Jeg vil sikre Storbritannien en bedre aftale, og jeg tror, at vi i aften har taget et skridt i retning af en bedre aftale.

Cameron har sagt til EU-lederne, at han har brug for reformerne, hvis han skal kunne overbevise briterne om, at de skal stemme ja ved en folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab, der holdes inden udgangen af 2017.

Forhandlingerne om de britiske krav til EU-reformer fortsætter nu, og EU's præsident, Donald Tusk, vil op til EU-topmødet 18. og 19. februar i Bruxelles fremlægge et kompromisforslag om de britiske reformkrav.

Nigel Farage, som leder det britiske EU-modstanderparti Ukip, gik torsdag aften rundt i EU-presserummet i Bruxelles med et stort smil på læberne.

- Jeg tror, at chancen for, at vi stemmer os ud, lige nu er større end nogen sinde før. Som tingene står lige nu, siger Nigel Farage.

/ritzau/

Dagens Gossip