Optimistisk Cameron ser vejen til løsning på EU-krav

Den britiske premierministers krav til EU-reformer faldt tilsyneladende i bedre jord, end David Cameron havde troet, da han torsdag præsenterede dem for sine EU-kolleger.

I hvert fald besluttede den britiske regeringsleder - stik imod sin oprindelige udmelding - at holde et pressemøde efter førstedagen af topmødet i Bruxelles.

Budskabet var, at EU-landene er klar til at forhandle videre om alle hans fire hovedkrav, også det mest kontroversielle, hvor EU-borgere, der kommer til Storbritannien fra andre medlemslande, først skal kunne opnå britiske velfærdsydelser efter fire år.

- Der findes en vej til at nå en aftale i februar. Det kommer til at kræve meget hårdt arbejde, men jeg fornemmede i lokalet her til aften, at der er en masse velvilje, folk vil gerne holde Storbritannien i EU, siger Cameron.

- Jeg vil sikre Storbritannien en bedre aftale, og jeg tror, at vi i aften har taget et skridt i retning af en bedre aftale.

Cameron har sagt til EU-lederne, at han har brug for reformerne, hvis han skal kunne overbevise briterne om, at de skal stemme ja ved en folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab, der holdes inden udgangen af 2017.

Forhandlingerne om de britiske krav til EU-reformer fortsætter nu, og EU's præsident, Donald Tusk, vil op til EU-topmødet 18. og 19. februar i Bruxelles fremlægge et kompromisforslag om de britiske reformkrav.

Nigel Farage, som leder det britiske EU-modstanderparti Ukip, gik torsdag aften rundt i EU-presserummet i Bruxelles med et stort smil på læberne.

- Jeg tror, at chancen for, at vi stemmer os ud, lige nu er større end nogen sinde før. Som tingene står lige nu, siger Nigel Farage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip