Optøjer eskalerer på ny i skrøbelig nation

Skrevet af admin

21/03/2013
Det beretter oppositionspolitikeren Win Htein, der er medlem af Den Nationale Liga for Demokrati, til AFP.Lokalt politi har kendskab til, at to personer er blevet dræbt i optøjerne, blandt andre en buddhistisk munk, der onsdag pådrog sig svære brandsår, mens flere moskéer stod i flammer.Natten til torsdag var der udgangsforbud i Meiktila, men indbyggere beretter, at der atter udbrød kampe torsdag morgen, og at myndighederne har svært ved at dæmme op for urolighederne.En af dem fortæller, at han har set »mange lig« i landsbyen.»Situationen er blevet værre. Politiet kan ikke kontrollere folkemasserne. Lige nu er der grupper på gaderne med knive og kæppe,« siger den lokale indbygger, der ønsker at være anonym, til AFP.Urolighederne er et udslag af stigende spændinger mellem muslimer og buddhister i Myanmar, og i Rakhine-provinsen ved den Bengalske Bugt har optøjer kostet mindst 180 personer livet og fordrevet omkring 110.000 siden juni 2012.USAs ambassadør Derek Mitchell understreger torsdag, at han er »dybt bekymret« over de seneste uroligheder i landet.Myanmars muslimer, der overvejende har enten indiske, kinesiske eller bangladeshiske aner, udgør cirka fire procent af landets anslået 60 millioner store befolkning.En stor del af dem rejste til Myanmar som ufaglærte arbejdere fra Indien, da det britiske koloniherredømme ophørte i 1948, men de er aldrig for alvor blevet integreret i Myanmar.

Dagens topnyheder

Det beretter oppositionspolitikeren Win Htein, der er medlem af Den Nationale Liga for Demokrati, til AFP.

Lokalt politi har kendskab til, at to personer er blevet dræbt i optøjerne, blandt andre en buddhistisk munk, der onsdag pådrog sig svære brandsår, mens flere moskéer stod i flammer.

Natten til torsdag var der udgangsforbud i Meiktila, men indbyggere beretter, at der atter udbrød kampe torsdag morgen, og at myndighederne har svært ved at dæmme op for urolighederne.

En af dem fortæller, at han har set »mange lig« i landsbyen.

»Situationen er blevet værre. Politiet kan ikke kontrollere folkemasserne. Lige nu er der grupper på gaderne med knive og kæppe,« siger den lokale indbygger, der ønsker at være anonym, til AFP.

Urolighederne er et udslag af stigende spændinger mellem muslimer og buddhister i Myanmar, og i Rakhine-provinsen ved den Bengalske Bugt har optøjer kostet mindst 180 personer livet og fordrevet omkring 110.000 siden juni 2012.

USAs ambassadør Derek Mitchell understreger torsdag, at han er »dybt bekymret« over de seneste uroligheder i landet.

Myanmars muslimer, der overvejende har enten indiske, kinesiske eller bangladeshiske aner, udgør cirka fire procent af landets anslået 60 millioner store befolkning.

En stor del af dem rejste til Myanmar som ufaglærte arbejdere fra Indien, da det britiske koloniherredømme ophørte i 1948, men de er aldrig for alvor blevet integreret i Myanmar.