Optøjer i nat: 22 anholdt efter gadefest på Nørrebro

Flere containere var blevet trukket ud på gaden og sat i brand, men Københavns Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden

»Det startede på Sankt Hans Torv ved 23-tiden i aftes, hvor omkring 300 mennesker spillede noget musik. Det gik fint, og vi fulgte dem på vej mod Nørrebros Runddel, og herefter udviklede det sig. Der blev kastet kæder op på el-ledningerne, så noget af lyset gik ud, der blev kastet tomater og æg mod politiet, malet graffiti på Assistens Kirkegårdens mur, og der blev startet flere bål,« siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

»Det betød, at vi måtte skride til anholdelse af i alt 22 personer, og fra klokken fire i nat blev roen genoprettet, og der er ikke sket noget siden,« siger han.

De unge var på gaden for at markere Reclaim the Streets, som er et arrangement, der tidligere har ført til uroligheder.

På en Facebook-gruppe med navnet »Aktionsuge 19« er udlægningen af nattens uroligheder, at politiet generede nogle unge ved en kebab-bar, og derefter udviklede det sig til »lidt optøjer og kampe med politiet«.

»Det står for deres regning, det kan jeg hverken be- eller afkræfte. Det har jeg ingen information om. Vi fulgte dem i starten på Nørrebrogade, og vi mente, de skulle have lov til at feste, selvom det var uanmeldt. Det gik fint nok op til Runddelen, men da de tog lyset, var det for meget. Jeg skal dog sige, at der gik nogle og ryddede op efter de andre, så det var ikke var ikke alle, der havde ballade i sinde,« siger Henrik Møller Jakobsen.

De 22 anholdte skal i løbet af lørdagen afhøres af politiet og ventes herefter at blive løsladt.

Der er ifølge Københavns Politi ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med nattens uroligheder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip