Orangutang klynger sig til det sidste træ, som er tilbage efter mennesker ødelægger hendes hjem

Engang var skoven et virvar af dyreliv og grønne træer, men der var ikke mere tilbage af orangutangens hjem, da den desperat klyngede sig til det allersidste træ i skoven.

Menneskeaben lod til at være strandet i toppen er træet, hvor hun var efterladt til døden, skriver International Animal Rescue.

I 2013 fandt et redningshold fra organisationen den store orangutang i det tidligere skovområde i den vestlige del af Kalimantan, der er at finde i den indonesiske del af den store ø Borneo.

Læs også: Brandmænd hjælper hundhvalpe med at finde nye hjem ved at smide tøjet

Abens hjem var blevet ryddet for at gøre plads til palmeolieplantager.

- Vi var heldige at finde orangutangen i tide, og det lykkedes os at finde et nyt og sikkert sted til hende, siger en talsperson fra dyreorganisationen.

Den blomstrende palmeolieindustri har været med til at rydde store skovarealer på de store øer Borneo og Sumatra, hvor de allerede truede orangutanger er efterladt med ingen steder at være.

Typisk dør de store aber af sult, men de risikerer også at lade livet i skovbrande.

- Vi er det sidste og eneste håb for orangutanger i den vestlige del af Kalimantan, og regnskoven fortsætter med at blive ødelagt i et alarmerende tempo, forklarer International Animal Rescue.

De valgte for et par uger siden at dele videoen af orangutangen i træet på Facebook, hvor tusindvis af mennesker atter har fået øjnene op for dyrevenners vigtige kamp. 

Se opslaget med den hjerteskærende video her: 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip