Ordførere: Syge skal have adgang til cannabis

»Når vi har at gøre med en sygdom, hvor der ikke er en anden kendt behandling, og medicinsk cannabis kan hjælpe personen, så må sundhedsmyndighederne være mere åbne over for mulighederne,« siger Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix (Ø).

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt (DF), er klar til at undersøge mulighederne for at udvide brugen af medicinsk cannabis.

»Det er urimeligt, at syge mennesker skal kriminaliseres, hvis det her er noget af det eneste, der hjælper dem. Derfor må vi se på, hvordan man kan lovliggøre sådan et stof på det danske marked, uden at det bliver misbrugt,« siger hun.

De Radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom (R), er ikke afvisende over for bedre mulighed for medicinsk cannabis i særtilfælde, skriver Information.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), mener omvendt ikke, at lovgivningen på området er for rigid.

»Vi skal have et dynamisk sundhedssystem, så vi hurtigt kan få nye metoder ind, derfor er der også mulighed for at ordinere cannabisprodukter i pilleform i dag,« siger han til Information.

Det gælder dog kun et meget begrænset forbrug af de to godkendte cannabismidler Marinol og Sativex, skriver Information, der kun må bruges af en lille gruppe sclerose- og kræftpatienter.

Stine Brix vil stille spørgsmål til sundhedsminister Astrid Krag (SF) om, hvorvidt de danske sundhedsmyndigheder har orienteret sig ordentligt om andre landes erfaringer med medicinsk cannabis, skriver Information.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip