Organ-salg på Facebook: Briterne er desperate efter penge

En engelsk journalist opdagede for nylig, at der eksisterer engelske Facebook-grupper, der tilbyder salg og køb af organer. Årsagen, til briterne forsøger at sælge deres nyre, skyldes desperat pengenød. Det skriver metro.uk.  

Den engelske, unavngivne journalist gav sig ud for at være bror til en kvinde, der havde brug for en nyretransplantation. På en uge fik han 11 tilbud.

Et tilbud kom fra en familiefar med tre børn i det nordvestlige England. Faren ville have 270.000 kroner for at donere, og han begyndte straks at lave aftaler om, at ham og "journalisten" skulle mødes. Et andet tilbud kom fra en 22-årig mand, der boede i Northampton i England. Denne mand krævede 180.000 kroner for at hjælpe. Og det skulle ske i en fart. Manden skrev kort efter, de to fik kontakt, at han ville sælge nyren så hurtig som muligt.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Ifølge metro.uk rejser briterne gerne til udlandet for at blive opereret på det sorte marked i Indien, Pakistan og Kina. Betalingen udgør typisk 180.000 kroner.

Det er ulovligt at reklamere for og sælge organer i både England og Danmark. Der er meget stor helbredsfare forbundet ved at sælge organer på det sorte marked, som er kontrolleret af kriminelle bander.   

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip