Organisation: Amerikanske bomber dræber civile i Yemen

Den koalition, som med Saudi-Arabien i spidsen bekæmper oprørere i Yemen, har brugt bomber af amerikansk fabrikat ved et angreb, som i sidste måned kostede mindst 97 civile livet på et marked i Yemen.

Det viser en undersøgelse, som Human Rights Watch (HRW) har foretaget.

Menneskerettighedsorganisationen har undersøgt det sted i landsbyen Mastaba i det nordvestlige Yemen, hvor bomberne faldt, og har fundet spor af en satellitstyret bombe af amerikansk oprindelse.

- Et af de dødeligste angreb i Yemens årelange krig involverede våben fra USA, hvilket på tragisk vis illustrerer, hvorfor lande bør holde op med at sælge våben til Saudi-Arabien, siger Priyanka Motaparthy, researcher i HRW.

- At sælge våben til Saudi-Arabien kan gøre disse lande medskyldige, tilføjer HRW.

Angrebet mod markedspladsen i Mastaba fandt sted 15. marts.

Hverken Saudi-Arabien eller USA har fra officielt hold kommenteret oplysningerne fra HRW, som kommer samtidig med, at USA's udenrigsminister er på besøg hos nogle af Golf-landene, herunder Saudi-Arabien, som er en gammel allieret.

Siden marts 2015, da Saudi-Arabien gik i krig mod houthi-oprørerne i nabolandet, er omkring 6300 mennesker blevet dræbt. Ifølge FN er over halvdelen af dødsofrene civile.

Menneskerettighedsgrupper har flere gange opfordret USA og andre lande til at stoppe salget af våben til Saudi-Arabien på grund af de store civile tab som følge af de saudiske luftangreb i Yemen.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip