Organisation: Amerikanske bomber dræber civile i Yemen

Skrevet af admin

07/04/2016

Dagens topnyheder

Den koalition, som med Saudi-Arabien i spidsen bekæmper oprørere i Yemen, har brugt bomber af amerikansk fabrikat ved et angreb, som i sidste måned kostede mindst 97 civile livet på et marked i Yemen.

Det viser en undersøgelse, som Human Rights Watch (HRW) har foretaget.

Menneskerettighedsorganisationen har undersøgt det sted i landsbyen Mastaba i det nordvestlige Yemen, hvor bomberne faldt, og har fundet spor af en satellitstyret bombe af amerikansk oprindelse.

- Et af de dødeligste angreb i Yemens årelange krig involverede våben fra USA, hvilket på tragisk vis illustrerer, hvorfor lande bør holde op med at sælge våben til Saudi-Arabien, siger Priyanka Motaparthy, researcher i HRW.

- At sælge våben til Saudi-Arabien kan gøre disse lande medskyldige, tilføjer HRW.

Angrebet mod markedspladsen i Mastaba fandt sted 15. marts.

Hverken Saudi-Arabien eller USA har fra officielt hold kommenteret oplysningerne fra HRW, som kommer samtidig med, at USA's udenrigsminister er på besøg hos nogle af Golf-landene, herunder Saudi-Arabien, som er en gammel allieret.

Siden marts 2015, da Saudi-Arabien gik i krig mod houthi-oprørerne i nabolandet, er omkring 6300 mennesker blevet dræbt. Ifølge FN er over halvdelen af dødsofrene civile.

Menneskerettighedsgrupper har flere gange opfordret USA og andre lande til at stoppe salget af våben til Saudi-Arabien på grund af de store civile tab som følge af de saudiske luftangreb i Yemen.

/ritzau/dpa