Organisation: USA-koalition dræber civile i Syrien

Skrevet af admin

18/02/2016

Mest læste i dag

Luftangreb fra den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat (IS), har torsdag dræbt mindst 15 civile, heriblandt tre børn, i det nordøstlige Syrien, siger en observatør ifølge AFP.

Angrebene ramte fire IS-kontrollerede landsbyer i Hassakeh-provinsen, siger den britiskbaserede menneskerettighedsorganisation The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Organisationen fortæller, at ni IS-medlemmer også omkom under angrebene.

Ifølge SOHR står torsdagens civile tab ikke alene, da flere civile har mistet livet de seneste dage som resultat af koalitionens angreb.

Onsdag skulle otte andre civile, ifølge SOHR, have mistet livet i et angreb på en anden IS-kontrolleret landsby, og tirsdag blev 15 civile dræbt under angrebet på byen Al-Shadadi.

Det bringer antallet af civile omkomne i Hassakeh-provinsen op på 38 siden tirsdag, siger SOHR.

Koalitionen har sjældent anerkendt civile tab som følge af deres operationer mod IS, men i januar oplyste de, at det var "sandsynligt", at tre civile havde mistet livet i et angreb på IS-højborgen i Raga.

Mens bomberne falder over Syrien, indgik USA, Rusland, EU, Den Arabiske Liga, Saudi-Arabien, Tyrkiet og Kina fredag en aftale, som blandt andet betyder, at der kan komme nødhjælp til Syrien.

I de sidste 24 timer har 114 FN-lastbiler leveret mad og medicin til over 80.000 mennesker i fem områder i Syrien, fortæller siger Anders Egeland, FN's nødhjælpskoordinator.

Egeland fortæller, at FN vil begynde at levere nødhjælp fra luften, og at man håber, at alle belejrede byer i Syrien får nødhjælp, inden ugen er omme.

- Det er en kompliceret operation og vil på mange måder blive den første af sin slags, siger han, uden at gå i detaljer om planerne.

Der er over fire millioner mennesker i sværttilgængelige områder af Syrien, som har brug for nødhjælp.

/ritzau/AFP