Organisationer: Danske svin skal blive i Danmark

Skrevet af admin

03/07/2014

Dagens topnyheder

Bæredygtigt Landbrug og Fødevareforbundet NNF's lokalafdelinger vil have stoppet dansk eksport af smågrise til udlandet.

- Hvert år sendes mere end elleve millioner smågrise sydpå, for at blive opfedet med udenlandsk korn, ved hjælp af udenlandsk arbejdskraft og slagtet af kolonnearbejdere på tyske slagterier, skriver de to organisationer om tilstandene i dansk svineproduktion.

- Det er en helt grotesk situation. Vi ønsker at tilkendegive, at vi står samlet i de to organisationer om at sikre at slagtesvinene bliver hjemme i Danmark, hvor de hører hjemme, så de kan blive slagtet på danske slagterier og af danske slagteriarbejdere, skriver de.

Bliver grisene i Danmark, vil det sikre, at også job på de danske svineslagterier bevares.

Samtidig peger organisationerne blandt andet på, at man bør harmonisere regler for svineproduktion i EU, og at slagterierne fjerner sig fra den ensidige fokusering på løn som konkurrenceparameter.

- Tiltag, der ensidigt nedsætter slagteriernes omkostninger, fastholder ikke et eneste slagtesvin i Danmark. Det er økonomien i staldene, der er afgørende for, om der produceres slagtesvin i Danmark, skriver Bæredygtigt Landbrug og NNF.

- Vi har ikke brug for flere stalde. Tomme stalde har vi rigeligt af. Vi ønsker økonomi i at fylde dem op. Vi tilbyder at øge antal af arbejdspladser på slagterierne og hos landbrugsfamilierne, uden tilskud fra staten, skriver de.

/ritzau/