Organisationer tvivler på Løkkes ulandsplaner

Det er godt, hvis erhvervslivet kan være med til at bekæmpe fattigdom i verden.

Men hvis regeringens nye tanker for dansk udviklingsbistand blot handler om at tage penge fra bistanden for at støtte dansk erhvervsliv, så er det noget skidt.

Sådan lyder meldingen fra de to ulandsorganisationer Mellemfolkeligt Samvirke og Care Danmark efter at Lars Løkke Rasmussen (V) har meddelt, at der skal tages 100 millioner kroner fra udviklingsbistanden for at lave et nyt dansk erhvervsprogram i udviklingslandene.

- Vi må gå ud fra, at målet ikke er at støtte dansk erhvervsliv, men at bekæmpe fattigdom, siger Mellemfolkeligt Samvirkes forkvinde, Helle Munk Ravn, til Ritzau.

Hun mangler dog et mere konkret bud på, hvordan erhvervslivet bliver understøttet.

- Det bliver interessant at se, hvad pengene skal bruges til. Om det bliver at etablere mere samarbejde, eller om det er en mere progressiv tilgang, hvor virksomheder bliver i stand til at efterleve det menneskerettighedsansvar, som de også har.

Også hos Care Danmark anerkender man, at det kan være godt at give erhvervslivet nogle penge.

- Som udgangspunkt er vi glade for, at Lars Løkke Rasmussen anerkender, at erhvervslivet har en rolle i, at vi når målet om at udrydde fattigdom.

- Men vi er bekymrede over, at han vælger at tage det fra den langsigtede bistand, som er øremærket til de fattigste mennesker i verden, siger politisk rådgiver i Care Danmark Alexander Ege.

- Det tyder på, at den pose penge, der er til de svageste mennesker i verden bare bliver mindre og mindre. Det er vi meget bekymrede for.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip