Orica-dansker efter sejr: De næste kan komme lettere

Orica-Bikeexchange kom til Tour de France med et erklæret mål om at gå efter minimum én etapesejr.

Den landede tirsdag på 10. etape, da Michael Matthews (Orica-Bikeexchange) slog verdensmester Peter Sagan (Tinkoff) i spurten blandt udbryderne, og det var en lettelse for holdets dansker, Christopher Juul-Jensen.

- Det var fantastisk. Det var en af de etaper, vi havde som vores allerstørste mål med hensyn til at vinde etapen, og man må sige, at det lykkedes til punkt og prikke, siger den danske rytter, som tror på, at der kan være mere succes på vej.

- Godt nok er vi et hold, der ikke har meget pres på skuldrene, men alligevel gør sejren, at der er noget, som letter. Vi havde etapesejr som det allerstørste mål, så når vi har opnået det mål, bliver det måske lettere at få en ny sejr, siger han.

Det australske hold spillede sine kort perfekt, da man fik tre mand med i udbruddet på 13 mand, som endte med at komme væk.

Luke Durbridge, Daryl Impey og Michael Matthews, der på holdet er kendt som "Bling", sad alle med, og det blev udslagsgivende.

- De har alle tre spillet en vigtig rolle i forhold til, at Bling vandt spurten. Durbridge har formentlig holdt tempoet højt, og Impey kørte en leadout. Og så slog Bling verdensmesteren. Det er fantastisk, lyder det fra Christopher Juul.

Han glæder sig til at fejre etapesejren sammen med holdkammeraterne.

- Jeg tror, vi skal have et enkelt glas rødvin, men så skal vi nok også huske på, at vi stadig har to uger tilbage, siger han med et skævt smil.

Holdet kan også glæde sig over, at Adam Yates fortsat er i den hvide ungdomstrøje og samlet nummer to i klassementet.

/ritzau/

Dagens Gossip