Orica-dansker: Mit job slutter for foden af Mont Ventoux

Orica-Bikeexchange-danskeren Christopher Juul-Jensen er debutant i Tour de France-sammenhæng, og torsdag står han over for et af de mest mytiske bjerge i Tour-sammenhæng.

Mont Ventoux, det skaldede bjerg, venter som afslutning på 12. etape, men det skaldede stykke går rytterne glip af i år, da vindstød på op til 100 kilometer i timen har fået Tour de France-arrangøren ASO til at afkorte etapen med seks kilometer.

Det er de sidste seks golde kilometer til toppen, som rytterne på undvære.

Alligevel ser danskeren frem til at at køre op ad bjerget - som en del af gruppettoen.

- Det bliver hårdt, men også enormt spændende, for jeg håber, at jeg får lov til at lave mit stykke arbejde, som er at placere Adam Yates i bunden.

- Om det så bliver stigningen inden eller ved Mont Ventoux, får vi at se, siger Christopher Juul, som herefter vil slå følge med andre.

- Og så skal jeg prøve at nyde det, for det er jo en legendarisk stigning.

Bjerget indgyder respekt og måske endda frygt hos de fleste ryttere i feltet, men både afkortningen og etapeprofilen gør det til en mindre skræmmende menu.

Ud over to mindre stigninger i kategori 4 og 3 er der ikke andre udfordringer end Mont Ventoux, og derfor håber Christopher Juul, at etapen ikke bliver for udfordrende.

- Forhåbentlig kommer det til at være en relativt nem etape, selv om man aldrig rigtigt kan kalde en bjergetape for nem, siger han.

- Når der ingen stigninger er i starten, og man faktisk kun skal forberede sig på et kæmpe bjerg til sidst, så er det overskueligt på forhånd for en rytter som mig.

/ritzau/

Dagens Gossip