Orica-Greenedge kræver svar af Rasmussens eks-kollega

Nyheden om Michael Rasmussens bog "Gul feber" når kloden rundt. Således er indholdet af bogen også blevet læst i Australien, hvor cykelholdet Orica-Greenedge har hovedsæde.

Michael Rasmussen hævder i bogen, at hele Rabobanks Tour de France-hold i 2007 var dopet. Det gælder dermed også Pieter Weening, der nu kører for Orica-Greenedge.

Men Weening har overfor sit nye hold hævdet aldrig at have benyttet sig af doping, og derfor har holdet ifølge Adelaide-avisen The Advertiser nu bedt hollænderen om en forklaring.

- Vi har bedt Pieter om at bekræfte hans juridisk bindende skriftlige erklæring til holdet omhandlende hans karriere og disse forhold nu og tidligere, specielt med henblik på de aktuelle anklager.

- Holdet er også klar over, at Pieter har stillet sig til rådighed for en undersøgelse foretaget af det hollandske cykelforbund og vil følge op, når den er færdig, hvis der skulle være en grund til det, skriver holdet i en pressemeddelelse.

Orica-Greenedge så sig nødsaget til at lave en grundig undersøgelse af rytternes fortid, efter at sportsdirektør Matthew White sidste år tilstod at have dopet sig i sin aktive karriere.

32-årige Pieter Weening har i år haft en af sine bedste sæsoner med en samlet sejr i Polen Rundt, en andenplads i Tour de Langkawi og en ottendeplads i Amstel Gold Race.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip