Ortoreksi: Her er spiseforstyrrelsen, du sikkert aldrig har hørt om

Ortoreksi er en form for spiseforstyrrelse, hvor man har et overdrevent fokus på sundhed.

Man vil leve sundt, koste hvad det vil, og det kommer ofte til at forhindre, at man kan leve et normalt liv.

Navnet på sygdommen blev skabt af lægen Steven Bratman, som forklarer lidelsen, som ‘en sygdom forklædt som en dyd,” skriver The Independent.

Man skal dog ikke tage fejl af, at det kan være en meget hæmmende ting at lide af.

Hos Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade forklarer de, at folk, der lider af denne sygdom, ofte sætter en lang række regler op for, hvad de må spise, og hvad der er godt for dem.

Reglerne har ofte ikke udgangspunkt i noget, der er bevist.

Læs også: http://www.dagens.dk/viralt/tidligere-anoreksi-pige-oser-af-selvtillid-v...http://www.dagens.dk/viralt/tidligere-anoreksi-pige-oser-af-selvtillid-viser-stolt-sine-kurver-frem

Hvis man lider af ortoreksi, så håber man ikke på, at blive tyndere, men at blive sundere.

Ifølge The Independent, så er problemet med denne sygdom, at det er mere socialt accepteret, end de andre spiseforstyrrelser.

Mary George, som er ansat i en organisation, som har med spiseforstyrrelser at gøre, kaldet Beat, siger, at sygdommen har mange ligheder med OCD, da personen fokuserer meget på det at være sund, og det bliver en besættelse for dem.

The Independent har talt med en mad-blogger ved navn Jordan Younger, som har lidt af ortoreksi.

- Jeg havde udviklet en stor frygt, når det kom til mad. Jeg blev mere og mere begrænset i, hvad jeg var tryg ved at spise. Jeg jokede endda med mine venner om, at jeg kaldte bestemte typer mad, som æg ‘for det skræmmende mad,’ fordi jeg holdt mig fra dem så længe, siger Younger.

Hun kom så langt ud, at hun fik angst og hendes menstruation stoppede.
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip