Oscar-hattrick sender Chelsea videre i FA Cuppen

31/01/2016

Chelsea er klar til femte runde i den engelske FA Cup, hvilket svarer til ottendedelsfinalerne.

Storfavoritterne havde ingen problemer i udekampen mod Milton Keynes Dons fra den tunge ende af The Championship, Englands næstbedste fodboldrække. Et hattrick af brasilianeren Oscar var med til at sikre Chelsea en 5-1-sejr.

Det var i opgørets første 45 minutter, at brasilianeren viste skarphed. Ved pausetid havde han scoret alle sine tre mål.

Det første var ganske vidst en foræring, der ikke krævede andet end en simpel inderside efter en frispilning fra Diego Costa.

Inden Oscar udnyttede en stikning i dybden til at score sit andet mål, udlignede hjemmeholdet ufortjent. Den tidligere Liverpool-spiller Darren Potter var heldig, da hans afslutning blev ramt af Chelseas Nemanja Matic.

Det fik bolden til at sejle i en bue over Chelsea-målmand Thibaut Courtois. Men med Oscar i hopla generede det næppe Chelsea-spillerne, at hjemmeholdets fans fik noget at juble over.

Inden pausen sikrede Oscar sit hattrick med et flot mål, hvor han modtog bolden i venstre side af banen, før han driblede ind mod midten og afsluttede ved at skrue bolden i mål tæt op ad højre målstolpe.

I anden halvleg kom belgieren Eden Hazard på måltavlen for Chelsea. Den tidligere så målfarlige kant scorede for første gang i sæsonen, da han sparkede et straffespark begået mod ham selv i nettet.

Lettelsen kom da også til udtryk hos både Hazard og holdkammeraterne, der jublede mere end normalt over en 4-1-scoring mod en markant svagere modstander.

Den 20-årige angriber Bertrand Traore scorede Chelseas 5-1-mål.

Tidligere søndag var også Everton i aktion. På udebane vandt Premier League-holdet sikkert 3-0 over Carlisle, der til daglig spiller i Englands fjerdebedste fodboldrække, League Two.

Arouna Kone og Harry Lennon scorede begge i kampens første kvarter, mens den engelske landsholdsspiller Ross Barkley stod bag kampens sidste mål i anden halvleg.