Oscar Pistorius får nu tidlig løsladelse

Skrevet af admin

18/08/2015

Mest læste i dag

Efter at have skudt og dræbt sin kæreste, Reeva Steenkamp, ser fremtiden lysere ud for den tidligere sydafrikanske atlet Oscar Pistorius. Med 10 måneders fængsel bag sig, kan han nu få lov at afsone resten af sin dom i sin onkels hus i den sydafrikanske hovedstad Pretoria. Det bekræfter det amerikanske medie CNN. 

Løberen fik en dom på fem år for uagtsomt manddrab, da han for to år siden skød sin kæreste på Valentins dag.

Oscar Pistorius, som også går under navnet "Blade Runner" på grund af hans to amputerede ben, har fået en godkendelse om en tidlig løsladelse, da en lov tillader indsatte at afsone den resterende tid i husarrest efter, at der er afsonet en sjettedel af straffen.

Denne husarrest indebærer, at den tidligere verdensstjerne under ingen omstændigheder må indtage alkohol og skal løbende have taget blodtests. Derudover bandlyses han fra al omgang med våben. 

Den tidligere løbestjerne er i øjeblikket separeret fra de resterende indsatte i fængslet for sin egen sikkerheds skyld. Han vil blive løsladt to dage før hans kæreste, den tidligere topmodel Reeva Steenkamps, fødselsdag, hvilket sårer den afdødes familie dybt.

Ifølge det amerikanske medie Hello Magazine, skrev Reeva Steenkamps knuste forældre, June og Barry Steenkamp, til fængselsbestyrelsen efter nyheden om Pistorius' løsladelse. De mener, at en 10 måneders dom for at tage et andet menneskes liv simpelthen ikke var nok.

- Vi frygter, at dette ikke vil sende det korrekte budskab, som det burde, fremgår det af brevet ifølge Hello Magazine.

Oscar Pistorius står stadigvæk overfor udfordringer. Han kan få en endnu hårdere dom. I november vil anklageren gå i retten for at få verdensløberen dømt skyldig for mordet på den 29-årige supermodel. Lykkes det, kan OL-løberen se frem til op til 20 år bag tremmer.

Foreløbigt lyder dommen på fem års fængsel for uagtsomt manddrab, hvor han nu efter 10 måneder sendes i husarrest. 

/ritzau/FOKUS