Oslo ramt af oversvømmelser

»Oversvømmelserne skyldes kraftige sommerbyger, som er små og intense. Det er noget, som kan give vældig megen regn på kort tid. Det sker hver sommer og er et typisk sommerfænomen,« siger vagthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved meteorologisk institut til VG Norge.

Myndighederne i Oslo fortæller, at man har modtaget flere meldinger om oversvømmede kældre og kloakvand, som står op ad toiletter.

Meteorologerne forventer, at den kraftige regn vil fortsætte hele søndagen, hvor også andre områder nær Oslo skal forberede sig på megen vand.

Brandmyndighederne har sendt køretøjer til de områder, der er værst ramt. Derudover hjælper politiet i Oslo med at besvare henvendelser om hjælp.

»Det er en del folk som ringer, men det er brandvæsnet, som tager sig af de fleste henvendelser,« siger operationsleder ved politiet i Oslo, Ola Krokan, til VG.

Det kraftige regnvejr har desuden haft betydning for trafikken og skabt kødannelser. Den kollektive trafik er gået i stå flere steder på grund af for megen vand.

Dagens Gossip