Otte er dræbt under skudkampe i Tunis

Politiet i Tunesien har skudt og dræbt en radikal islamist, der mistænkes for at have myrdet to fremtrædende oppositionspolitikere sidste år.

Det skete under skudkampe i hovedstaden Tunis mellem politi og medlemmer af den forbudte islamistiske organisation Ansar al-Sharia, som kostede en betjent og syv militante livet.

Det oplyser landets indenrigsminister, Lofti Ben Jeddou.

Den dræbte er identificeret som Kamel Gadhgadi. Han var eftersøgt for mordet på den kendte venstreorienterede oppositionspolitiker Chokri Belaid for knap et år siden og for drabet på parlamentsmedlemmet Mohamed Brahmi syv måneder senere.

De militante islamister havde forskanset sig i en bygning i Raoud, en forstad til Tunis.

Skyderiet startede mandag eftermiddag og stod på lige frem til tirsdag formiddag.

En specialenhed fra politiet omringede bygningen, men islamisterne nægtede at overgive sig, og øjenvidner fortæller, at der blev åbnet ild inde fra bygningen.

Optrinnet i Tunis kommer på et tidspunkt, hvor den politiske situation i landet ser bedre ud end længe.

Inden for de seneste to uger har der været tværpolitisk enighed om at sammensætte en ny teknokratregering, der skal sidde frem til nyvalg senere i år.

Samtidig er det lykkedes at få vedtaget en ny moderat forfatning, som er stemt igennem med opbakning fra både sekulære og islamistiske partier.

Men siden den folkelige opstand, der drev diktatoren Zine al-Abidine Ben Ali fra magten i 2011, har radikale islamistiske grupper formået at opskræmme befolkningen med vold og drab på "vantro".

/ritzau/AFP

Dagens Gossip