Otte får nedlagt: Muligt ulveangreb i Midtjylland

I området ved Harrild Hede i Midtjylland, hvor der er fotograferet en ulv, har en landmand mistet otte får. Myndighederne undersøger nu sagen.

Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

- Skaderne på fårene er som at se et hønsehus, efter at en mink har været på besøg i en blodrus, fortæller Sven Joensen fra Herning til BNB.

Det var det syn, der mødte ham mandag formiddag på en mark i Midtjylland. Tre kilometer derfra er der fotograferet en ulv, og nu frygter lammeproducenten, at den selvsamme ulv har angrebet hans får.

- Jeg var ude ved den her flok søndag middag, og der var der ingen problemer. Men da jeg var derude mandag klokken 10 og skulle fodre dem, var det anderledes, siger han til BNB.

Følg også Dagens.dk på Facebook - klik her og få masser af nyheder og underholdning hver dag.

I indhegningen befandt der sig cirka 330 får, men nu mangler der otte af dem.

- Fårene plejer altid at komme blæsende ned til min fodervogn, men denne gang står de stille. Lige foran mig ligger der en, der er stendød. Da jeg undersøger de andre, viser det sig, at i alt to af dem er dræbt. Flere andre ligger og raller, mens resten af flokken bare står og ingenting vil, siger Sven Joensen.

Ud af de i alt 14 angrebne dyr, måtte landmanden aflive seks af dem på stedet. Dyrene havde bidmærker forskellige steder på kroppen.

Sven Joensen er vant til, at ræve viser interesse for hans får, men dette angreb er anderledes i omfang, siger han.

Sagen er nu anmeldt til politiet, og Sven Joensen har taget kontakt til regionens statslige vildtforvalter for at få klarhed over dødsårsagen.

Dagens Gossip