Otte kolosser betaler en tredjedel af al selskabsskat

Når den danske stat skal tælle indtægterne fra selskabsskat dominerer otte selskaber listen. De betaler til gengæld omkring en tredjedel af den samlede selskabsskat, der kommer i statens kasser.

Det viser det netop offentliggjorte skattelister fra Skatteministeriet. Offentliggørelsen af selskabsskat blev startet under den sidste regering og er fortsat under den nuværende.

Otte selskaber her betalt over en milliard kroner i selskabsskat hver. Samlet har disse otte lagt omkring 18 milliarder kroner i selskabsskat, svarende til en tredjedel af den samlede selskabsskat i hele Danmark på 56 milliarder kroner.

Øverst på listen over skattebetalere er medicinalselskabet Novo Nordisk. Selskabet, der sælger insulin og andre biologiske lægemidler verden over, lagde 5,5 milliarder kroner i statens kasser.

Næstøverst på listen er Kirkbi, selskabet bag en anden global, dansk succes; Lego. Kirkbi svarede 2,8 milliarder kroner i skat 2014.

Resten af listen domineres at olieselskaber som Maersk Oil, Shell og Nordsøfonden. Også de store banker er på listen over de største skattebetalere.

Nordea svarede 1,9 milliarder kroner, mens Danske Bank svarede 1,4 milliarder kroner.

Teleselskabet TDC slutter listen af de otte med en skattebetaling på 1,1 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip