Otte måneder med skader slut for KIF - nu gælder det DM-guld

Det har været en hård og tærende håndboldsæson for de danske topklubber i herreligaen. Især KIF Kolding København har med deltagelsen i både ligagrundspil, slutspil, semifinaler og Europa Cup-gruppespil rundet 50 kampe, og det har kostet.

Således har både Kim Andersson, Joachim Boldsen, Lars Jørgensen og Lasse Boesen været plaget af skader i de sene runder af slutspillet og i semifinalerne mod Skjern. Da også Aalborgs største stjerne, Kristian Kjelling, blev skadet i seneste kamp, var der udsigt til en amputeret DM-finale-serie mellem de to jyske tophold.

Men nu ser alle profiler ud til at være klar til den første duel lørdag.

- Det har været nogle gode dage for os. Alle mand har kunnet træne med, og alle mand i truppen er klar til at tage med til Aalborg. Så for første gang siden september sidste år, hvor vi slog Aalborg i TREFOR Arena i Brøndby kan vi nu sige, at vi stiller med fuldt hold, siger KIF-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

Han vil dog ikke oplyse, hvor meget de førnævnte spillere kan byde ind med i den første af to finaler, der spilles i Gigantium Isarena i Aalborg.

- For os handler det om, at vi igen får vort forsvar op i det høje niveau, vi har haft gennem det meste af sæsonen. Som vi også viste i første halvleg i sidste weekend i Skjern. For os er det basen. Og så har vi et langt større potentiale angrebsmæssigt, fordi nogle af de spillere, som var skadede, kan bidrage med mere. Samtidig har vi Bo Spellerberg tilbage på holdet (karantæne i seneste kamp, red.). Det giver os nogle muligheder i angrebet vi ikke havde sidste weekend i Skjern, tilføjer KIF-træneren.

Også Kristian Kjelling ser ud til at kunne spille oven på den skulderskade, han pådrog sig i sidste weekends semifinale mod Mors/Thy. Kjelling har således trænet med både torsdag og fredag.

- Kristian er klar til at spille, så bortset fra Tobias Aren og langtidsskadede Martin Larsen er vi ved fuld styrke. Det bliver stort, og jeg håber, at vi får skabt samme stemning i Gigantium Isarena, som vi havde i søndags mod Mors-Thy Håndbold, siger Aalborg-træner Nikolaj Jacobsen.

- KIF Kolding København skal for alvor føle, at de er kommet til Gigantium Isarena. De har meldt alle spillere klar, så vi ved, hvad vi har at gå efter. Men der er en god stemning i truppen, og alle glæder sig. Vi er stolte over at være nået så langt, men nu skal vi også tage det sidste skridt: Guldet skal hjem til Aalborg, siger Nikolaj Jacobsen.

Der var det senest i 2010, da Aalborg, der dengang hed AaB, vandt DM-finalen over netop KIF Kolding i et sandt drama, der blev afgjort efter straffekastkonkurrence. Pudsigt nok var Aalborg-holdets træner dengang Peter Bredsdorff-Larsen, der nu står i spidsen for KIF Kolding København.

Og Peter Bredsdorf-Larsen er modsat sin kollega hos Aalborg ikke så opsat på, at KIF igen skal snydes i det, der kan betegnes som sydjydernes revanchefinale.

- Kampen i Aalborg er at betragte som de første to halvlege af i alt fire. Nu har vi i denne sæson spillet 54 kampe. De to DM-finaler er de kampe, vi har brugt hele sæsonen på at spille os frem til. Vi tager til Aalborg med en god portion optimisme og tro på, at vi kan vinde de to kampe, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

DM-finalerne afgøres efter Europa Cup-princippet over to kampe, og den første spilles i Aalborg lørdag klokken 17.15, mens der er returkamp i Brøndby Hallen søndag den 26. maj kl. 20.15.

Dagens Gossip