Otte mennesker er nu fundet døde i murbrokker i New York

Skrevet af admin

14/03/2014

Dagens topnyheder

Fem kvinder og tre mænd er døde, og 68 personer meldes kvæstet efter bygningskollapset i New York-bydelen East Harlem på Manhattan, bekræfter politiet i New York.

Redningsarbejdere fandt det ottende lig knap 36 timer efter, at to bygninger kollapsede og efterlod området oversvømmet i murbrokker.

Der var 15 lejligheder i de to bygninger.

Et ukendt antal personer er fortsat meldt savnet, og torsdag udtalte New Yorks borgmester, Bill de Blasio, at han håber på, at der stadig ville være overlevende i ruinerne.

Han roste også de 100 redningsarbejdere, der kæmper mod iskolde temperaturer og en kraftig vind, der fik gløderne til at blusse op flere steder.

- Vi fortsætter redningsoperationerne og håber på at finde andre, der stadig er i live, lød det fra borgmesteren.

- Disse redningsaktioner vil fortsætte i en tidsubegrænset periode.

Borgmesteren kalder ulykken, der skete onsdag morgen amerikansk tid, for "en tragedie af den værste slags".

30-årige Jay Virgo lå i sin seng i en lejlighed over for de kollapsede bygninger. Eksplosionen var så kraftig, at hun faldt ned på gulvet.

- Der var glas alle vegne, store stykker glas. Det så vildt ud, fortæller hun.

Omkring 15 minutter før, de to bygninger kollapsede, modtog energiselskabet Con Edison et opkald fra en person i den tilstødende bygning, der advarede om gaslugt.

Efter ulykken er området blevet oversvømmet i bunker af forvredet metal, røg og støvede murbrokker.

Det mexicanske udenrigsministerium meddeler, at to mexicanske kvinder er blandt de døde, og en mexicansk mand er alvorligt såret.

Beboere i 89 lejligheder og tre virksomheder i syv omkringliggende bygninger er blevet evakueret, lyder det fra de Blasio. Dels på grund af brandfaren, men også fordi der er blevet slukket for gas og varme i området.

/ritzau/AFP