Otte personer og Aller Media tiltales i Se og Hør-sagen

Otte personer tiltales i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket. Desuden er der rejst tiltale mod Aller Media A/S.

I forbindelse med tiltalerejsningen har anklagemyndigheden opgivet at rejse tiltale mod andre otte personer, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Afgørelsen om tiltalerejsning er truffet, efter at sagen har været forelagt Statsadvokaten i København og Rigsadvokaten.

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største skandale i medieverdenen i nyere tid.

Blandt andet skal en it-medarbejder - kendt som tys-tys-kilden - have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal Se og Hør have udnyttet til at spore og skrive om kendte mennesker.

På baggrund af efterforskningen er Aller Media A/S og de otte personer blevet tiltalt for under skærpende omstændigheder at have formået tys-tys-kilden til systematisk og uberettiget at have skaffet sig adgang til andres oplysninger - og for mod betaling at udlevere oplysningerne til ansatte på ugebladet Se og Hør.

Enkelte af de otte personer er endvidere tiltalt for at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om kendte personer.

Aller Media A/S har over for anklagemyndigheden erklæret sig parat til at betale den bøde, som retten i den forbindelse måtte pålægge selskabet.

- Der har været tale om en efterforskning af historisk omfang, og vi har i dag rejst tiltale for paragraffer i straffeloven, der sjældent tages i anvendelse over for medier, siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi i en skriftlig kommentar.

Allerede nu er hovedforhandlingen i sagen forhåndsberammet til at starte 9. september 2016 i Retten i Glostrup.

Der er afsat 20 retsdage, og der ventes dom i slutningen af november 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip