Otte personer registreret for lastbilflugt til Sverige

Flere gange har personer forsøgt sig med flugt til Sverige ved at hægte sig på lastbiler, som kører til færgen, der sejler fra Helsingør til Helsingborg i Sverige.

Sådan lød det i slutningen af april fra rederiet HH Ferries. I et folketingssvar fra Justitsministeriet til Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, lyder det nu, at det drejer sig i alt om otte personer.

Nordsjællands Politi har fra 4. januar til 12. maj registreret fire hændelser, hvor otte personer har forsøgt sig med den farlige metode.

Dog er det kun to af personerne, der er blevet overgivet til politiet, lyder det fra Rigspolitiet, som har hentet svar fra Nordsjællands Politi.

Første episode blev registreret 12. april efter en anmeldelse fra HH Ferries. To personer skulle have forsøgt at komme om bord på færgen ved at lægge sig på nogle lastbilers hjulaksler. Det lykkedes dog ikke politiet at finde de to personer.

14. april forsøgte to personer at gemme sig under skærmkassen på en lastbil. Men de blev opdaget og tilbageholdt af vagtselskabet G4S på færgen og overgivet til en patrulje fra Nordsjællands Politi, da færgen returnerede til Helsingør, lyder det.

Tre dage efter anmeldte G4S igen, at de havde opdaget en person under en lastbil. Men da politiet kom, var personen løbet fra stedet.

Fjerde og sidste tilfælde var 18. april, hvor en vognmand havde observeret, at tre personer forsøgte at gemme sig på en lastbil ved havnen i Helsingør. Politiet har dog ikke yderligere oplysninger, lyder det i folketingsbesvarelsen.

Politiet oplyser også, at en svensk politikommissær i en mail 13. april har oplyst, at der i området omkring Helsingborg er set personer hængende under lastbiler.

Og at svensk politi har pågrebet to personer, der gemte sig i en lastbil syd for Helsingborg, mens to personer slap væk. Dog er oplysningerne ikke verificeret.

Nordsjællands Politi oplyser, at de har holdt flere møder med HH Ferries, men at selskabet fortæller, at der ikke har været problemer siden. Fra uge 22 vil der dog komme ekstra højde og pigtråd på hegnet omkring faciliteterne på havnen, lyder det ifølge HH Ferries.

Udlændinge- Integrations og Boligministeriet oplyser i et andet folketingssvar, at de to personer, som politiet fik fat i 14. april, var blevet registreret som asylansøgere i Danmark 13. og 14. marts.

- Begge var indkvarteret på et asylcenter på Sjælland, da de forsøgte at komme med færgen, lyder det.

/ritzau/

Dagens Gossip